Ароматни лимонови мъфини с маково семе


Ароматни лимонови мъфини с маково семе

Като вкус, лимоновите мъфини много напомнят кекса на баба. Дали заради добавената настъргана лимонова кора, но вкусът на лимоновите мъфини с маково семе е класически. Маковото семе придава не само симпатичен вид, но и невероятна текстура на малките кексчета. Много свежи и много ароматни, лимоновите мъфини с маково семе са чудесна идея за малки сладкишчета, с които може да завършите всяко едно меню или пък просто да разнообразите списъка с рецепти за мъфини.

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно

120 грама краве масло

½ чаена чаша захар

1 чаена лъжица бакпулвер

2 яйца

⅓ чаена чаша кисело мляко

1 супена лъжица маково семе

1 супена лъжица лимонова кора

½ чаена чаша пудра захар

2 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лимонови мъфини с маково семе е подготовката на продуктите. Всички продукти трябва да са на стайна температура. Пресявате брашното заедно с бакпулвера. След това разбивате яйцата заедно със захарта и омекналото масло, като най-добре е за целта да използвате миксер. Добавяте и киселото мляко и отново разбивате.

Малко по малко, при непрекъснато бъркане добавяте брашното. Накрая добавяте маковото семе и настърганата лимонова кора и разбъркайте с дървена лъжица, за да се рапределят равномерно. Във формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка за мъфини и пълните със смета на ¾ от обема на формата, за да се изпекат добре и да не прелеят при печене.

Печете лимоновите мъфини с маково семе на 180 градуса за около 20 минути, като пробвате дали са изпечени като ги бучнете с клечка за зъби, ако е излезе суха, то мъфините са готови.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама