По женски: Какво искаш - мъжа или храната, която носи със себе си?


По женски: Какво искаш - мъжа или храната, която носи със себе си?
Снимка: iStock/Guliver

С приятеля ми се разделихме преди месец и половина. След типичната за нас разправия, той просто дойде и си събра багажа и си тръгна. Бяхме заедно половин година, която беше много трудна, но и двамата се обичахме много. Карахме се много, но в един момент на него му писна и се отказа. Обяснението беше, че ме обича, но сме прекалено различни и не можем да бъдем заедно. Искам да го върна, но как да постъпя?

Здравей,

Благодаря ти за доверието да споделиш себе си. Замислих се, че всяка споделена история дава възможност на нас жените да се свържем и да се подкрепим. Иска се смелост и грижа към себе си, за да се изразиш открито пред другите, ето защо всеки път, когато седна да отговарям на въпрос, автоматично започвам с Благодаря за дара на споделеното.

Понякога отговорът на нашите питания се крие в думите, които ползваме, за да ги изразим. Ако отговорът е в това, което вече си написала, то думите, които споделяш за времето, което сте били заедно са: разделихме, разправия, тръгна, обичахме, трудна, карахме, писна, отказа, различни.

Казват, че най-големите учители в живота са нашите партньори. Всяка жена по пътя на развитието си среща партньор, който влиза в живота й, за да отрази способността й да обича, за да я срещне с вътрешното й дете, с вътрешните й рани, с вътрешния й глад, с които често не искаме да се срещаме.

И докато не ги погледнем открито в очите, те са тези, които избират нашите партньори в живота или разрушават връзката ни с другия. Искам е любимата дума на малкото дете и да искаш е естествено. За да имаме истинска среща с другия, е нужно да разбираме кога исканията ни са от позицията на раненото и гладно вътрешно дете и в този момент да се обърнем навътре, за да се нахраним и погрижим за себе си. Често в тези ситуации искаме партньорът да се погрижи за нас и това е непосилен товар за другия.

Само сърце, което е нахранено вкусно с любов, може да види друго.

Гладното сърце вижда само храната.

Какво истински искаш - мъжа или храната, която носи със себе си? За какво си гладна в любовта?

Гладът често изкривява нашите възприятия, активира страховете ни и блокира способността ни да даваме обич и топлина. Блокира способността ни да видим истински другия. С какви мисли, действия, думи си захранвала връзката си? Как си показвала радостта си от срещата с другия? Как храниш своята душа? Какво те прави щастлива извън партньора? Приемаш ли светогледа на партньора си? Познаваш ли въобще как гледа на света? Освен обичта, какво ДРУГО скрепява връзката ви?

Заедно с тези въпроси ти предлагам и едно упражнение от любимата ми лечителка на душата Барбра Де Анджелис. Направи си списък озаглавен, "Начините, по които сама прогонвам любовта от живота си?

Имай смелостта да поискаш истинска среща със себе си, преди да поискаш другия.

Бъди вдъхновяваща жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на Бъди Вдъхновяваща Жена

П.П Сподели на близките на сърцето си и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П Моята мисия е да помагам на жените да бъдат вдъхновяващи по пътя на обичането на себе си и близките на сърцето си. Добре си дошла на моята Facebook страницата „Вдъхнови се с Марина Байрактарова”. Вярвам, че ще откриеш полезни и интересни материали за Женственост. Любов. Връзки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама