Как шопинг терапията ни кара да се чувстваме по-щастливи


Как шопинг терапията ни кара да се чувстваме по-щастливи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Известен факт сред жените е, че пазаруването е най-добрата терапия, когато имаме проблеми. Купуването на различни неща със сигурност може да подобри настроението ни, ето и няколко съвета как да се чувстваме още по-щастливи.

Пазаруването ни кара да върнем контрола в живота си. Според проучването пазарауването ни кара да възвърнем контрол, който сме загубили в друг аспект от живота си. Дори при купуването на не чак толкова хубава и качествена стока отново се чувстваме по-щастливи от преди.

Щастливи сме само когато купуваме неща, които не ни напомнят за това, което ни е наранило. Ако излизате да пазарувате, то бъдете сигурни, че продуктът няма нищо общо с минали събития. Тези покупки биха ни карали да се чувстваме некомфортно, а не щастливи.

Когато пазаруваме сме най-креативни. При пазаруването за някой друг и получаването на подаръци ние се чувстваме по-щастливи, отколкото можем да предположим. Нашата креативност само може да зарадва околните.

Както всичко останало в живота и пазаруването трябва да е в умерени количества. "Шопинг терапията" може да бъде много успешна, стига след нея да не останем без пари. Трябва да се насладим на пазаруването, но и да не забравяме, че  след нея животът продължава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама