Защо някои жени предпочитат да са любовници


Защо някои жени предпочитат да са любовници
Снимка: Thinkstock/Guliver

Някои жени съвсем целенасочено избират ролята на любовницата. Какво кара една жена да започне отношения с женен мъж съвсем съзнателно. Отговорът дава психологът Ерика Ромеро Отеро.

Самочувствието

За някои жени "да отмъкнеш“ женен мъж е истинско постижение. Това повишава ниското ѝ самочувствие и увереността ѝ в нея самата.

Власт

Жената, която спи с женен мъж, има голяма власт. Тя може да контролира мъжа, който не желае да разрушава брака си. Тя знае, че възлюбеният ѝ няма да се осмели да покаже, че мами съпругата си, като по този начин дава на любовницата пълен контрол над ситуацията.

Самите отношения

Още една причина, поради която някои жени си имат работа с женени мъже е самият вид на отношенията, които са ѝ нужни в дадения момент. Тя не търси брак и семейство, и жененият любовник може да ѝ даде отношения без задължения и отговорности.

Рискът

Това звучи глупаво, но рискът да бъдеш "хванат на местопрестъплението“ е доста привлекателен фактор. Тайните за някои жени са нещо много интересно и възбуждащо. Мисълта, че трябва да пазите всичко в тайна, придава допълните емоции на този вид отношения.

Финансова безопасност

Зрелият женен човек, като правило е финансово стабилен. Той има работа, може да издържа семейството си, а любовницата му може да разчита на това, че ще има това, което пожелае.

Вие бихте ли избрали този начин на живот?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама