Предимствата и недостатъците на отворената връзка


Предимствата и недостатъците на отворената връзка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Някои хора не обичат еднообразието, те искат винаги да пробват нещо различно, нещо ново, дори и малко лудо.

Някои хора са родени да прекарат живота си само с един човек, с който да споделят всяка една секунда, а други... за други това е немислимо.

Ето защо за някои т.нар "отворена връзка" е идеалното решение да имаш приятни взаимоотношения с някой готин тип и с още няколко такива.

Немного хора дръзват да пристъпят към този модел на взаимоотношения, но ако сте решили да го направите първо трябва да сте наясно какво точка представляват "отворените връзки”.

Ето в какво се забърквате:

По-малко интимност

Хората жадуват за интимност. Интимността, близостта е това, което изпитвате, когато някой ви познава до най-дълбоките дълбини на душата си, и по-важното е, че ви обича точно заради това.

И тук не говорим за физическа интимност и за плътски удоволствия. Става въпрос за това да се отдадете на един човек и тялом, но и духом. Да го почувствате близък, да можете да му споделите всичко. Когато сте в отворена връзка, това едва ли ще ви се случи. Близостта и интимността по-скоро се избягват, тъй като и вие, и той си имате други партньори.

По-малко отговорности

Ето и един плюс и то много голям. Когато имате сериозна връзка, нещата стават малко по-различно. Отговорността е много по-голяма. Вие ставате част от живота на някой, както и той от вашия. Няма как да се съобразявате един с друг. Е, при отворените връзка положението е съвсем по-просто. Хубаво ви е заедно, забавлявате се, излизате, отдавате се на страсти – и до там. Вие не поемате отговорност за другия, не е нужно да се съобразявате с него и неговия живот. Нещата изглеждат много по-хубави и лесни, не мислите ли?

По-голям риск от предаване на болести

Да, може би ще кажете, че вие сте умни жени и винаги използвате предпазни средства, но това също не е гаранция. Едно е да имате връзка само с един мъж, с който се познавате добре и си имате доверие и съвсем друго, когато имате много партньори.

Независимо колко внимателни сте по време на секс, никога не може да гарантирате, че няма да ви заразят с нещо. И все пак колкото повече партньори имате, толкова по-висок е шансът да се заразите с полово предавани болести. Струва ли си рискът – вие сами може да си прецените.

Сърцето ви няма да бъде разбито

Освен ако не се влюбите до лудост във всичките си партньори. Но...едва ли.

Някои ще кажат, че отворените връзки се базират също на емоционални взаимоотношения между партньорите, но това далеч не е вярно. Ако наистина обичате някой и имате силни чувства, вие ще бъдете само с него.

Отворените връзки са за хора, които искат да се забавляват, които не са готови за сериозно обвързване и най-важното – които не искат сърцето им да бъде разбито.

Несигурността

Колкото и да ви е хубаво с повече от един партньор, вие трябва да си дадете сметка, че всеки един момент някой от тях може да спре да се вижда с вас. Дали си е харесал някоя друга, дали се е влюбил или просто вече не иска да в отворена връзка – причините може да са много. Несигурността е едно от нещата, които ще бъде част от "отворената ви връзка”. Така че или се подгответе или просто не се забърквайте в това.

Повече забавления и свобода

Млади сте, живее ви се, искате да сте с някой мъж, а може би двама или пък трима? Отворената връзка е това, от което имате нужда.

Още един плюс на тези не толкова традиционни взаимоотношения е, че ще се чувствате свободни и ще може да се забавлявате както и когато си поискате. Няма да има кой да ви тормози и да ви прави изречения всеки път, когато решите да прекарате вечерта в някой клуб и да се забавлявате на макс.

В крайна сметка нали това е целта на отварянето на връзката!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама