Плюсове и минуси на връзката с по-възрастен мъж


Плюсове и минуси на връзката с по-възрастен мъж
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато попитаме жените какъв мъж предпочитат, една голяма част от тях ще отговорят, че освен любящ, мил и чаровен, партньорът им трябва да е по-голям от тях.

Според нежния пол, зрелите мъже са по-умни, стабилни и предсказуеми. А за всяка жена, която иска сериозна връзка, това са няколко много важни качества.

Тя има нужда от човек, който ще я подкрепя, ще може да се грижи за семейството и няма да се държи като разглезено, непораснало момченце. Ето защо връзката с по-възрастен мъж се смята за много по-сполучлива и продължителна. Но дали е така?

Какви са положителните и какви отрицателните страни на това да ходиш с по-голям мъж от теб?

Положителни:

Той има повече житейски опит

Предполага се, че по-възрастните мъже са стабилни, създали са кариера или поне се стремят към такава. Те са преминали етапа, в който забавленията с приятели са били на преден план и сега за тях е важно да се развиват.

Мъжете на зряла възраст са се сблъсквали с много неща в живота си, затова би трябвало да са по-интелигентни и решителни. Те са уверени и знаят какво искат както в живота, така и спалнята. Не е ли това мъжът, от който имаме нужда?

Той е финансово стабилен

И не става въпрос за това колко пари печели, а за това колко спестява. Мъжът до вас може да не е богаташ, но да има стабилна работа и да знае как да разпределя финансите си. Той се грижи за бъдещето си, защото иска един ден да осигури хубав и спокоен живот на семейството си.

Той е емоционално стабилен

По-възрастните мъже са най-спокойните човешки същества. Това ще е чудесно за тези жени, които кипят от емоции и имат нужда от някой, който да балансира нещата, да ги успокои.

Доказано е, че с годините мъжете стават все по-спокойни и разбрани, а това е много важно за развитието на една връзка. И освен всичко друго, зрелите мъже са чудесни слушатели.

Той е по-романтичен

Докато за по-малките момчета, които са във вихъра на младостта си, важното е да свалят някоя мацка в бара и ако имат късмет да я вкарат в леглото си, то по-възрастните мъже държат на романтиката.

Ще ви обсипват с целувки, мили думи, романтична жестове, за да бъдат сигурни, че сте щастливи. Е, разбира се, тези неща са много индивидуални, но като цяло истината е, че ако искате повече романтика, трябва да се изберете мъж на зряла възраст.

Отрицателни:

Той се страхува от ангажиране

Това, според нас, важи за голяма част от мъжете, независимо от техните години. Но все пак, по-зрелите мъже имат по-голям опит, което значи, че може би са имали повече връзки. Ако голяма част от тях са приключвали зле, твърде вероятно е този човек да се страхува да се обвърже и ангажира с нова връзка. Важното е да не го притискате, но ако искате нещо сериозно, да му покажете, че с вас няма да е както с бившите му.

Той е по-сериозен

Това в много отношения може и да е плюс. Но тук става въпрос, че по-възрастните мъже приемат живота доста по-сериозно и често забравят да се шегуват и забавляват. А все пак не можем и без развлечения, нали?

Твърде е вероятно да се загубите в еднообразието на живота му: прибира се след работа, пита къде е вечерята, пуска телевизора, за да изгледа някой мач и след това заспива, защото утре отново е рано на работа. Тук трябва да се включите вие и да му припомните колко интерес и забавен може да бъде живота.

Той чувства надмощие във връзката

Все пак е по-голям, а това определено ще го накара да си мисли, че той контролира нещата.

В лично и професионално отношение, той е стъпка над вас и това може да го накара да си мисли, че той диктува. Но това е най-лошото нещо за една жена, която винаги иска да има последната дума.

Просто трябва да му покажете, че във връзката ви и двамата сте равни и ако иска да е с вас, трябва да ви слуша и уважава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама