Колко често е прекалено често?


Колко често е прекалено често?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Колко често е нормално да правим секс? Този въпрос тревожи голяма част от обществото. Повечето сексолози препоръчват на мъжете да правят секс поне пет пъти на седмица, така според тях се намалява значително риска от рак на простатата. За броя на сексуалните контакти в седмицата е необходимо да се вземат предвид фактори като възраст, физическо здраве и сексуален темперамент. Все още никой не е измислил конституция или някакви отделни норми и правила за редовността на сексуалните актове. Аз лично правя секс, толкова често, колкото имам желание, а и разбира се възможност. Ако нямате желание за чест секс, това не е проблем или знак за тревожност. Експертите в тази област смятат, че сексът поне веднъж седмично помага да се справим със стреса. Ако е още по-редовен, това ще ни помогне да се справим с безсънието, освен това укрепва имунната система и ни прави по-щастливи и усмихнати.

А относно това колко често е много често, за мен това е 7/7, тоест всеки ден поне по веднъж. Разбира се това не се случва на много двойки, особено женените, които са заедно от години.

Честотата зависи от това в какво настроение сме, как е минал денят ни. За някои хора лошият ден е предпоставка за бързо мушкане в леглото и моментално заспиване. Не и за мен. Колкото по-гаден е бил денят ми, то толкова по хубав ще бъде сексът вечерта. Между чаршафите се развихрям и изхвърлям цялата си негативна енергия, натрупала се поради различни странични фактори. Но пък едва ли, относно системата 7/7, всеки ден може да ти е секс ден.

Разбира се има дни, в които нямам желание за нищо. Има много причини, които влияят негативно на сексуалното ми желание и които нямат нищо общо с влечението към партньора ми. Грип, мигрена, предменструален синдром, негативни мисли, стрес- всички тези неща пречат на желанието. Когато не се чувствам добре в кожата си, е нормално да не искам никой да ме доближава.

Научно доказано е, че жените над 20 години имат нужда от поне три пъти секс на седмица. Както и за много други, мислещи като мен, аз не държа толкова на количеството, а по-скоро на качеството. По-добре силен и пленяващ оргазъм три или четири пъти в седмицата, отколкото безсмислено съвкупяване всеки ден. Аз не мога да налагам норми точно колко е задължително правенето на секс. За мен е важно да ми доставя удоволствие и след него да съм позитивно настроена към живота.

Четете още интересни статии в сайта hashtag.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама