Ефектът Крисчън Грей: 6 причини да си падаме по доминиращи мъже


Ефектът Крисчън Грей: 6 причини да си падаме по доминиращи мъже

След като скоро излезе официалният трейлър на "50 нюанса сиво", интернет полудя! Няма значение дали го обичате или го мразите, неоспоримо е - Крисчън Грей е хит. Като казахме "обичаш или мразиш“, го разбирайте точно така - защото при г-н Грей няма средно положение - или го обичаш, или го мразиш. Това е. Въпреки че повечето хора приспадат към категорията "омраза", хиляди жени са необяснимо привлечени от чара му. Но защо? Кое е нещото, което кара дамите да копнеят за мъж, който е критикуван заради това, че е оскърбителен, контролиращ и общо взето отровен за всяка връзка? Ето няколко причини:

1. Приятно е да се избягаш

Повечето четящи хора ще се съгласят - има нещо неописуемо прекрасно в това да потънеш в дадена книга и да "изплуваш" чак когато я довършиш докрай. Най-хубавото нещо у Крисчън Грей е, че той не е истински. Не съществува реална опасност от това да бъдеш наранена или предадена. Той е просто секс на златен поднос, чакащ да му се отдадеш, когато ти се прииска. Няма притеснения от типа на това дали ще го видиш отново и дали би било разумно да му се обадиш. Всеки има нужда от бягство от време на време. Някои пият, други се дрогират, а трети пък четат за мъже като Крисчън Грей.

2. Понякога ти се иска мъжът да поеме контрола

Много жени са свикнали да се грижат за всичко. Гледаме деца, въртим домакинство, ходим на работа - изтощаващо е. Понякога искаме друг да поеме контрол върху нещата. Повечето жени биха убили за мъж, който вместо да попита "Не знам, на теб къде ти се ходи?“, просто да каже "Направих резервации за довечера в страхотен ресторант". Сега вземете тази концепция и я умножете по 50. Крисчън Грей прави така, че ти - изтощената от прекалено много работа и недооценена жена чудо, да седнеш удобно, да се отпуснеш и да оставиш мъжа да те обгрижва.

3. В собственическото отношение има някаква загадъчна привлекателност

Повечето хора критикуват Крисчън Грей за това, че пази Анастейша прекалено много. Докато никоя жена не би желала да бъде следена от мъж - та това е лудост! - е донякъде секси да си представиш мъж, който е привлечен от жена до такава степен. Същото е при сбиванията в барове-  гледката никак не е приятна, но идеята, че мъжът ти е толкова ядосан от факта, че друг мъж те гледа, е изключително секси.

4. Табутата са секси

Може да изглежда нелепо жена да фантазира за това да бъде завързана, да й бъде казвано какво да прави, да доминират върху нея във всеки един смисъл на думата, но мисълта да влезеш в онази червена стая от романа и да се превърнеш в робиня на Крисчън Грей е невероятно възбуждаща.

5. Ако са "повредени", ние ще ги оправим

Като жени, ние обичаме да поправяме неща - в природата ни е. Ако видим мъж, който е перфектен, но по някакъв начин пречупен, виждаме възможност да го направим отново цял. Доминиращите мъже от романите често имат някаква тъмна тайна, която пречи на връзките им по някакъв начин. В този случай миналото на Крисчън Грей е нещото, което го преследва. Единственото нещо, което е по-секси от милионер със садо-мазо наклонности, е милионер, който в същото време е уязвим.

6. Това е постоянно повтарящ се архетип

Мъж се среща с жена. Жената е съвсем обикновена. Мъжът различава у нея нещо необикновено, а жената пък спасява мъжа от самия него. Добавете сексуално напрежение и щипка съдба и ще получите бестселър!

И да се върнем отново на дългоочаквания първи трейлър на "Петдесет нюанса сиво". Той предизвика истински фурор в онлайн пространството. Само за един уикенд видеото е било гледано над 15 милиона пъти в YouTube, а броят на феновете на официалната Facebook страница на филма е нараснал с повече от 2 милиона души.

На Джейми Дорнън (Крисчън Грей) и Дакота Джонсън (Анастейжа Стийл) партнират Люк Граймс в ролята на Елиът, брата на Крисчън; Виктор Рейсък е в ролята на Хосе, близкия приятел на Анастейжа; Елоиз Мъмфорд - в ролята на Кейт, съквартирантка и първа приятелка на Анастейжа; Марша Гей Хардън в ролята на д-р Грейс Тревелиън Грей, майката на Крисчън; Рита Ора в ролята на Миа, сестрата на Крисчън; Макс Мартини в ролята на Тейлър, бодигарда на Крисчън; Калъм Кийт Рени в ролята на Рей, пастрока на Анастейжа; Дженифър Еле в ролята на Карла, майката на Анастейжа; и Дилън Нийл в ролята на Боб, съпруга на Карла.

Лентата излиза на Деня на влюбените, 14 февруари 2015 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама