8 неща, които трябва, но не се случват на първа среща


8 неща, които трябва, но не се случват на първа среща
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да си призная честно, не обичам срещите. Истината е, че много от тях се провалят поради една или друга причина. Разбира се, имала съм и много сполучливи и интересни срещи, но и такива, от които съм искала просто да избягам.

Може би мъжете и жените си представят срещите по различен начин. Може би нежните половинки все още си мислят, че нещата, които се случват в романтичните филми, могат да се случат и в реалността.

Но това той да ви вземе от дома ви с букет рози, да ви закара до някой приятен ресторант, да се държи като истински джентълмен и напълно да отговаря на образа "мъж мечта" – това е представата на нежните половинки. Но до колко е така?

Ето и няколко неща, които се предполага, че ще се случат на вашата среща:

Чувствате се нервни преди срещата, особено ако ви е първа

Ако не сте притеснени и изнервени преди срещата, то значи не се вълнувате достатъчно. Което от своя страна означава, че не приемате нещата много на сериозно и ви е все едно дали ще се срещнете с този мъж или не. Тогава защо изобщо излизате на срещи? Има много други неща, с които да се развличате. А когато дойде времето да срещнете вашия човек, това просто ще се случи.

Прекарвате много време в приготовления

Има една теория за това защо много връзки се разпадат. Ако се върнете назад във времето и си спомните колко часове сте прекарали пред огледалото, за да изберете най-подходящия тоалет и да си направите най-хубавата прическа за вашата първа среща, ще се досетите. И ако сега нямате желанието да се направите красива, да се покажете в най-добрата си светлина, то кога?

Какво ще стане, когато сте вече във връзка и двамата престанете да се стараете да направите впечатление на другия. Мислите си, че щом веднъж вашият партньор ви е харесал, вече не е нужно да полагате старание. Е да, ама не!

„Да те взема от вас в 7?”

Класика – мъжът идва до дома ви, подарява ви цветя и ви води на вечеря. Всяка жена си представя своята първа среща така.

Сигурна съм обаче, че много мъже, които четат тази статия, дори не си спомнят последния път, когато са взели някое момиче от тях и са го завели на вечеря.

Това, че нямате кола не означава, че не може да я вземете от апартамента й. Може да го направите пеша, дори и с колело. Дори ще е много по-романтично! Така също ще прекарате повече време заедно и ще си направите една приятна разходка след вечерята.

Е, това, че няма кола или ви заведе на някоя сладкарница вместо в лъскав ресторант, не трябва да притеснява толкова. Все пак важно е как един мъж ще се държи с вас. Важни са жестовете, старанието, а не парите!

Мъжът ще ви изпрати до дома ви

И както е нормално нашият кавалер да ни вземе от дома ни, така и очакваме да ни изпрати след срещата. Това все пак говори за едно елементарно възпитание. Представете си, че мъжът, с когото се срещате, ви остави да се прибирате сама през нощта. Ами следващия път може дори вие да го изпратите до апартамента му, да не вземе да се загуби...

Какво се случи с цветята?

И като споменахме, че вече все по-малко мъже вземат или изпращат дамата си до нейния дом, нека си припомним и за цветята? Какво стана с този романтичен жест, мъжете да ни подарят красив букет на първа среща?

Ами как да очакваме от тях, че ще ни правят изненади и ще ни поддържат романтиката във връзката ни, като дори една роза не са ни подарили?

Мъже, не бъдете толкова стиснати и зарадвайте своята дама поне на първа среща с едно цветенце!

Вечеря, не кафе, не на по питие, не на кино!

Не си ли представя точна така своята първа среща всяка жена? На вечеря в някой приятен ресторант с мъжа, който я е очаровал. За това мъже не водете своята избраница на театър, на кино, нито пък в някой бар, когато ще се срещате за първи път.

В случай, че сте забравили - смисълът на срещите е да се опознаете един друг, да си побъбрите и да разберете до колко си пасвате. Кафето и барът не са добър избор, те носят грешно послание на жените.

Ако я заведете на кафе, все едно й казвате: "Искам да бъдем само добри приятели”, а ако й предложите да изпиете по някое питие... сами се досещате за какво става въпрос.

Секс на първа среща?

Ако човекът, с когото се срещате, ви допадне и мислите, че може да се получи нещо сериозно между вас, не бързайте да си "сваляте гащите”. Разбирате какво имаме в предвид... Така ще покажете на човека, че не искате просто секс от него и ще си насрочите втора среща.

Това разбира се, съвсем не означава, че трябва да изчакате месеци докато му се отдадете, но нека да не е толкова скоро.

Ако видите, че мъжът ви прави намеци и настоява да се качи у вас, да прекарате и нощта заедно, нещата са пределно ясни – привличате го само сексуално.

Ще ви се обади на следващия ден

Това е, което всички жени очакваме след първата среща. Чакаме с нетърпение той да звънне на следващия ден. Това е гаранция, че сме му допаднали и имаме шанс за втора среща.

Често обаче мъжете не го правят и не защото не искат, а просто смятат, че така ще бъдат по-интересни и ще засилят желанието на жените да ги видят отново. Е да, ама тук много грешите, мили мъже.

Жените не обичаме да чакаме и ако вие не ни се обадите до няколко дни, това за нас ще е знак, че нямате интерес.

Така че не му мислете много, а действайте!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама