5-те основни разлики между любов и привличане


5-те основни разлики между любов и привличане
Снимка: iStock/Guliver

Сигурно се сещате за поне една приятелка, която всеки път, щом започне нова връзка, е напълно убедена, че е срещнала мъжа на живота си и може да се закълне, че точно това е истинската любов. Не след дълго приказката свършва, придружена от купища носни кърпички и блед спомен за пеперудите в стомаха. Възможно ли е наистина човек да се влюбва по няколко пъти в живота или всичко е пълна заблуда и плод на сексуално привличане? Ако и вие сте си задавали същия въпрос, най-добре прочетете следващите редове, за да разберете къде се корени разликата между страст и любов.

Любовта е безкористна, привличането – егоцентрично

Когато сте наистина влюбени, всички мисли в главата ви са насочени към него. Усещате как чувството ви за самосъхранение се унася в сладка дрямка, а на преден план излизат нуждите на партньора ви, които се опитвате да задоволите всячески. За сметка на това, когато сте силно привлечени от някой, вие очаквате той да бъде до вас във всяка една ситуация и да доказва „любовта” си, без да се налага вие да правите компромиси със себе си.

Любовта е страстна, привличането – апатично

Тук не става дума за сексуалните отношения между двама човека. Много психолози смятат, че разправиите и скандалите са един чудесен начин да заздравите отношенията си и да разберете в каква посока се движи връзката ви. Истинската любов бързо може да прерасне в бушуваща, страстна и необяснима буря от агресия и омраза. Но ако усещате по-скоро безразличие и раздразнение, то бъдете сигурни, че не са замесени дълбоки чувства.

Любовта е трудна и болезнена, а привличането – некомфортно, когато не сте заедно

Съвсем логично, човек би си помислил, че едно такова прекрасно чувство като любовта би трябвало да бъде окрилящо и лесно. Тотална заблуда! Когато сте влюбени до полуда, всяка минута без любимия човек ви се струва като година и постоянно търсите начини да наваксвате пропуснатите моменти. От друга страна, когато сте силно привлечени от някой, вие искате да го видите, но осъзнавате, че има и други неща, които са по-важни от това. Усещате липсата на вашия човек, но това не ви пречи да се забавлявате с приятелки цяла нощ.

Любовта е свободна, привличането – задушаващо

Колкото и да го обичате, вие осъзнавате, че всеки има нужда от лично пространство. Знаете, че макар да прекарате вечерта в различни компании, вие ще се чуете поне няколко пъти и съвсем няма място за ревност. Осъзнавате, че истинската любов се основава на взаимно доверие и разбирателство. Когато сте силно привлечени от даден мъж, вие го искате само за себе си и през ум не ви минава да го „делите”. Чувствате се сигурни само, когато сте заедно и имате нужда от постоянни доказателства за вярност.

Любовта е обезоръжаваща, привличането – властно

Дори в моменти на гняв и тъга, гласът на любимия човек е в състояние да ви успокои. Чувствате се открити, уязвими и „на показ”, защото любовта е обезоръжаваща. И обратното – ще познаете страстта по желанието ви да доминирате над човека до себе си. Вие искате да сте сигурни, че „командвате парада”.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама