5 неща, които трябва да знаете за себе си, ако искате истинска връзка


5 неща, които трябва да знаете за себе си, ако искате истинска връзка
Снимка: iStock/Guliver

Да се влюбиш не би трябвало да е нещо, което се случва всеки ден. И въпреки това ние много често бързаме да обявим този, с когото се срещаме в момента, за „единствения“ или се опитваме да го променим и да го превърнем в „точния човек“.

Защо? Защо не я караме по-полека? Защо не заобичаме себе си най-напред?

В днешно време, когато много от нас са виждали как браковете на родителите им се разпадат, а разделите на известните непрекъснато са в новините, човек си задава въпроса защо въобще е нужно да се влюбва.

В един идеален свят не би трябвало да си „падаш по някого“ и да се „издигаш с него“.

По-малко трябва да „падаме“. И е добре да си зададем тези 5 въпроса, преди да скочим в следващата любов.

1. За какъв тип връзка сте готови?

Повечето от нас говорят за връзката, която искат да имат. Но това, което искаме, не е равнозначно на това, което наистина можем да дадем в момента.

Ето защо често се чувстваме подведени и излъгани в любовния си живот. Получаваме обещания, които, дори да са истински, се отнасят за далечното бъдеще. За да се предпазим един друг от разочарования, трябва да наблегнем на реализма и честността.

Съвет: когато разговаряте с някого, към когото проявявате интерес, не говорете за това, което искате. Говорете за това, за което сте готови.

2. Можете ли да започнете разговор? Да поканите някого на среща? Дори да напишете първи съобщение?

Дните, в които мъжете бяха изцяло отговорни за романтиката, вече са минало. И това изобщо не е лошо.

Това означава, че не се налага да чакате, ако искате да чуете някого. Означава също, че сте жена, която създава собствената си реалност, а не чака някой друг да й я създаде.

Ако чакате винаги мъжът да ви потърси, или си правите сметка колко време да изчакате, преди да му върнете съобщението, вие не искате връзка. Искате да бъдете преследвани. Правете разликата.

Съвет: Ако искате връзка, поемайте инициатива. Мъжете ще го оценят, а вие ще се чувствате отговорни за качеството на любовта, която имате.

3. В какво сте по-склонни да инвестирате: В това, което е човекът в момента, или в това, в което може да се превърне?

В човешката природа е заложено да мислим в перспектива. Особено когато става дума за любов, ние обичаме да си фантазираме какъв би бил животът ни, ако остареем заедно.

Не е казано, че човек не трябва да мечтае, но ако мечтите ви са фокусирани повече върху него, отколкото върху двамата заедно, това е проблем.

То означава, че не сте удовлетворени от това, което партньорът ви представлява в момента. Имате нужда от още, за да се почувствате обичани, обгрижвани и желани.

Съвет: Запомнете, че партньорът ви не започва връзка с вас, защото иска да бъде „подобряван“. Ако искаше това, щеше да си наеме треньор. Обичайте и уважавайте човека, с когото сте, такъв, какъвто е в момента.

4. Какви проблеми се надявате да разреши връзката?

Ако въобще се сещате за нещо, значи все още не трябва да имате връзка.

Връзките не могат да решават проблемите ни или да ни спасяват. Те могат да ни бъдат само подкрепа, докато ние сами решаваме проблемите си.

Ако очаквате нещо повече, то ще създадете връзка, която ще ви провали.

Ако търсите партньор, който да ви освободи от тревожността и несигурността, ще създадете отношения на зависимост. Ще търсите човек, който да свърши вашата работа.

Съвет: Търсете партньор, който ви вдъхновява да преодолеете слабостите и да решите проблемите си, не такъв, който да ги решава вместо вас.

5. Какво ви кара да се чувствате живи?

Всички ние сме различни. Някои от нас копнеят за пътешествия. Други изпитват радост, когато разговарят с някого. Трети се чувстват най-свързани със себе си, когато ходят на църква.

Не е нужно да търсите човек, който обича същите неща като вас, но трябва да ви позволява да имате своите моменти. Иначе може да имате любящ партньор, но няма да бъдете себе си.

Често се случва двойките да са нещастни, защото са изгубили ориентация, чувство за собствена цел, забравили са какво ги кара да изпитват радост.

Съвет: Затворете очи и върнете живота си назад. Спрете на момент, в който сте били сияещи от щастие. Човекът, с когото сте, трябва да е в състояние да ви види в този момент и да си каже „Това е жената, която обичам и точно заради това я обичам“.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама