14 причини да мразим Свeти Валентин


14 причини да мразим Свeти Валентин
Снимка: iStock/Guliver

Как изобщо някой би могъл да обича Св. Валентин? Този празник е толкова глупав, досаден и дразнещ! И няма никаквo значение дали сте обвързани, или необвързани, за да го мразите. Ето 14 причини за това:

1. Розите

Има ли нещо по-изтъркано от дузина червени рози с дълги дръжки, доставени от куриер, особено в офиса? Те са толкова неудобни за носене вкъщи, а розите са толкова неоригинални. Ако искаш да си романтичен, изпрати ми дузина тигрови лилии на 18 март. Какво има на 18 март, ще попиташ. НИЩО! И точно в това е номерът.

2. Шоколадът

Ясно е, че не си ме слушал, когато ти казах за новогодишното си решение да започна да се храня здравословно. Защо се опитваш да саботираш талията ми? Не разбираш ли, че лятото е само след 4 месеца? Знаеш, че нямам воля и това е просто грубо от твоя страна.

3. Скъпата вечеря

Защо? Та аз дори не обичам охлюви. Отвратителни са! Караш ме да се обличам и да излизам, само за да седя някъде, заобиколена от същите такива специално нагласени и сковани хора. Това не е романтично, гадно е. Бях си добре с пицата (така и така вече съсипа диетата ми).

4. Преструвките

Не може да си толкова сладък и мил днес, а утре да си пак същия задник. Престани да се преструваш, че си учтиво и внимателно човешко същество.

5. Свещите

Защо ме мразиш? Знаеш, че съм непохватна. Да, оценявам времето, което си отделил да запалиш 500 свещи, но също така се надявам апартаментът ти да има застраховка. Защото след няколко чаши вино всичко това няма да завърши добре.

6. Холмарк

Признай си: Ако не бяха рекламите по телевизията през последните няколко седмици, нямаше и да се сетиш, че е Св. Валентин. Та ти дори не можеш да запомниш да сваляш седалката на тоалетната! Престани да се държиш, все едно си го планирал от седмици. Не си.

7. Националният ден на извинението

Не, по този начин няма да се извиниш за това, което направи миналата седмица. Дузина рози не решават нищо. Ако наистина искаш да си романтичен, престани да вършиш идиотщини, които ме вбесяват. Или поне си прибери мръсните гащи от пода.

8. Бельото

Няма да облека това нещо. Неудобно е. Дори не знам как се слага. Освен това, в момента отново съм дебела, понеже ме накара насила да ям шоколад. Хайде де, нали така и така в един момент ще се свали? А и червеното не е моят цвят. Не съм един от Ангелите на Victoria’s Secret. Вярвай ми, иска ми се да бях, но не съм. Моля те, не ме притискай да обличам тези глупави неща, защото е "романтично".

9. Подаръците

Следващият ден е изпълнен с въпроси "Какво ти подариха за Св. Валентин?” О, гаджето ти е купило грозно колие във формата на сърце? Колко оригинално. Сигурно ще организира флашмоб, когато реши да ти предложи брак.

10. Принудителната романтика

Нека да си говорим честно: нашата представа за романтика е бира с пържени картофки на дивана, докато гледаме "Час пик 2". Защо трябва да го съсипваме? Аз мразя панталони и ти мразиш панталони. Не може ли просто да си гледаме филма вкъщи, без панталони и с пържени картофки?

11. Социалните медии

Не издържам повече, наистина. Писнало ми е от сърцата, които ме заливат отвсякъде заради глупавия Св. Валентин. Да, много съм щастлива, че си имате гаджета, но вземете този хаштаг и си го заврете някъде.

12. Розово и червено

Единствените розови и червени неща, които обичам, са желираните бонбони.

13. Не е истинско

Защо днес ме обичаш толкова много, повече от всеки останал ден от годината? Да не би онова малко изчадие с памперс наистина да те е простреляло? Стърчи ли стрела от задника ти? И защо ми казваш, че съм красива днес, но в никой от другите дни? А? А? А?

14. Купидон

Като говорим за това малко копеле, любовта и без това си боли достатъчно. Искате да прегърна идеята, че съм простреляна в задника от някакво ужасно двегодишно хлапе? Че то дори не е сладко. Нямам нищо против реалния светец, но не виждам как възрастен човек би се радвал на неговото наследство, представено от летящо дете с наакан памперс.

По дяволите Св. Валентин!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама