10 разлики между партньор и гадже


10 разлики между партньор и гадже
Снимка: iStock/Guliver

В средата на 20-те си години започваме да се ориентираме към по-сериозни връзки. Вече сме по-уверени в себе си, планираме бъдещето си и търсим някой специален. В същото време, не всеки, с когото се срещаме, ни е "сродна душа” и много от нас натрупват опит с неангажиращи отношения и секс за една нощ. Но като цяло, от средата до края на 20-те приоритетите се променят, започваме да се оглеждаме за „единствения” и търсим нещо сериозно. Но това не е гимназиалната представа за сериозно („Боже, той ми подари пръстена си!”), нито тази от университета („Ах, колко ми е мъчно, че трябва да прекараме ваканцията разделени”); това е зрялата представа ("Вече се запознах с братята и сестрите му, прекарахме си страхотно в събота”).

Когато имаме сериозна, зряла връзка, може да има известно объркване относно това, какви точно сме ние и как да се наричаме един друг. Вярно е, че терминът „гадже” отдавна се е наложил, но ако искаме да покажем, че нещата са наистина сериозни, може би „партньор” е по-подходящото. Чудиш се каква е разликата между „гадже” и „партньор”? Ето няколко:

1. Партньорът поема инициативата

Ако той първи започне да те нарича така, това е знак, че гледа на връзката ви сериозно. Не забравяй, че „партньор” е съкращение от „житейски партньор” и е синоним на „сродна душа” и „половинка”. Лесно е да бъдеш нечие гадже, всички сме имали гаджета в гимназията. Но партньор е вече нова и по-зряла фаза в отношенията. Звучи сериозно и официално.

2. Партньорът ви взема от летището

Сещаш се за всички онези филми, в които героят се втурва към летището, за да каже на любимата си, че я обича, нали? Е, ние не живеем свят на фантазии, но няма как да не признаем, че летищата са романтични по някакъв особен начин. Освен това са и доста стресиращи. Така че мъж, който те посреща, определено държи на теб. Ако ти предложи да те вземе от летището, това показва няколко неща: той няма търпение да те види, дори да трябва да става рано, грижа го е за теб и твоята безопасност и иска да се чувстваш като принцеса от летището до вкъщи.

3. Партньорът се справя творчески с разстоянието

В някакъв момент вероятно ще се наложи с твоя партньор да сте разделени – дали заради уикенд с приятелки, пътуване до родителите ви или цяла година в чужбина. Не е много романтично, особено по отношение на секса, но партньорите нямат проблем с разстоянието, те подхождат творчески. Ако той е поетичен тип, може да ти праща стихове ден и нощ; ако има чувство за хумор, ще ти разказва вицове; ако е романтичен, ще ти казва, че непрекъснато мисли за теб. В крайна сметка, ще направи така, че разстоянието да не се усеща. Дори когато става дума за секс, той може да измисли варианти – телефонен секс, текстинг секс, скайп секс. Не е идеалният вариант, но може да добави пикантност към романтиката.

4. Нивото на комфорт ще е високо

Ще се срещаш с родителите му този уикенд? Видял те е сутринта без грим? Виждал е апартамента ти разхвърлян? Когато става дума за партньор, всички тези неща не са повод за притеснение. Партньорите се чувстват комфортно един с друг. Не само със самите себе си, а и с приятелите и роднините си. Вие обичате всяка една част от другия, а времената, когато сте се опитвали да се впечатлите един друг, са в миналото. Това обаче не означава, че трябва да се занемаряваш. Продължавай да носиш дантеленото си бельо.

Означава просто, че ако трябва да се срещнеш с приятелите и роднините му, няма от какво да се притесняваш. Така или иначе, те вече знаят всичко за теб, защото той говори само за това.

5. На партньора винаги може да се разчита в случай на нужда

Дори когато вече не сте в меден месец и не си чатите непременно всеки ден, винаги можеш да разчиташ на партньора си да си вдигне телефона или да ти пише. За разлика от гаджето, което може и да не отговори, защото „не е в настроение”, партньорът ще го направи. Ако случайно е зает в момента, ще ти го каже ясно, без да увърта и без да те кара да чакаш. А ако случаят е спешен, ще дойде веднага. На него можеш да разчиташ, че ще ти помогне да се справиш с проблемите си.

6. Партньорът винаги ще те подкрепя и помага във върховете и спадовете в твоето образование и кариера

Гаджето може да е дребнаво и завистливо. Партньорът ще подкрепя твоето образование и кариера. Той не се придържа към остарялата максима, че мъжът трябва да е по-успешният в двойката. Знае, че вече сте едно цяло – ти искаш той да успее и той иска ти да успееш.

Доверявай се на интуицията си. Ако е ревнив към твоя успех, не изпитва нещо сериозно към теб. Ако се чувства фрустриран от собствените си неуспехи, поговори с него и намерете заедно решение. Но тези разговори не трябва да стават чести, в противен случай може да се наложи да преосмислиш нещата. Не позволявай някой да омаловажава успеха ти. Ако ти аплодираш някого, и той трябва да направи същото за теб. Без извинения.

7. Партньорът те целува за "добро утро” и "лека нощ”

Целува те също така и посред нощ. Прошепва „Къде си?” и те придърпва към себе си. Интимността се постига на много нива, независимо дали си държите ръцете, спите прегърнати, или сте голи. Той може да ти казва „Обичам те” през нощта, да отмахва кичур коса от лицето ти или да те гледа докато спиш с часове. И това е сладко.

8. Няма значение кой казва "Обичам те” пръв

Вие просто го знаете и двамата. Гаджето играе игрички. Партньорът е с теб за дълго време и е толкова щастлив пръв да ти го каже, колкото и ако ти му го кажеш.

Вероятно вече усещаш, че те обича, но изричането му на глас променя нещата. То прави специалните моменти още по-специални и събужда рояк пеперуди в стомаха.

9. Партньорите обсъждат проблемите във връзката

Когато гаджетата се карат, това води до раздяла. Когато партньорите се карат, това води до укрепване на връзката.

Ако спорите непрекъснато без резултат, това може да е знак, че трябва да се разделите. Но споренето може да е знак и на загриженост. Ние се отпускаме пред хора, за които ни пука и които ни приемат такива, каквито сме. Означава също, и че сме заложили много във връзката. Но все пак се увери, че споровете не са в резултат на злонамереност или кардинални различия в житейската философия, а по-скоро различия на идеи.

Ако след скандал партньорът ти има нужда от пространство, дай му го. Но се увери, че след като се върне, ще дискутирате какво не е наред, а няма да прибегнете само до интимност за разрешаване на проблема. Партньорите се изслушват един друг, правят компромиси и работят заедно за укрепване на връзката.

10. Партньорите се включват един друг в бъдещите си планове

Партньорите не трябва да обсъждат бъдещето си непрекъснато, но се държат един друг в течение на важните промени в училище, работата, семейството и т.н. Ако се налага единият от двамата да се премести, те го обсъждат предварително, независимо дали това означава прекъсване на връзката, отворена връзка или поддържането й от разстояние. Ако се обичат достатъчно, те ще се справят с това. Гаджето би се отказало. Партньорът ще приеме предизвикателството.

Както и в точка 9, партньорите дискутират важните неща за бъдещето и правят необходимите компромиси. Това е тест за съвместимост и ако го издържите, то вероятно ще сте заедно за цял живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама