Жана Жекова - 30 години в модата


Жана Жекова - 30 години в модата

Дизайнерката Жана Жекова – трикратен носител на най-високия приз "Златна игла" на Академията за мода, отбеляза 30 години творческа дейност на 19 ноември (сряда) в Рейнбоу Плаза.

На пищен ревю-спектакъл по повод 30 години в модата, Жана Жекова показа ретроспекция на някои от най-хубавите си модели, сътворени през годините, както и изцяло нови колекции официална и булченска мода. Представени бяха общо 66 модела, от които 13 булченски.

Проф. Любомир Стойков, в качеството си на председател на Академията за мода, награди Жана Жекова със златен плакет и грамота за оригинално изкуство и принос към българската мода.

 

Балните тоалети са запазената марка на дизайнерката Жана Жекова и в най-новата си колекция официални тоалети тя остава вярна на себе си, като предлага силуети с изчистена линия: разкроени, пълен и полу клош, както и А – силует.


Материите в колекцията са коприна, органза, копринен и памучен сатен, копринен шифон, изключително фина френска и брюкселска дантела, фин лукс тюл. В цветовата гама присъстват: пудра, пепел от роза, мента, аквамарин, екрю, червено (candy, lipstick), светли и леко по-наситени тонове розово, коралово, праскова, както и цвят лавандула и орхидея, сапфирено, небесно и кобалтово синьо, опушено сиво и черно.

Дължините варират от кокетно къси до модели с дължина до земята с разкошни шлейфове. Присъстват дължини до коляното, тип балерина, до средата на прасеца и асиметричната дължина – къса отпред, дълга отзад, както и воали с различни дължини.

При оформлението в горната част на тоалетите са използвани малки ръкави, тип кимоно, реглан и три-четвърти ръкав. Акцент, както винаги в стила на Жана Жекова, се поставя на формата на деколтето, което превръща всяка дреха в забележителен уникат.

Залага се на сърцевидното и тип лодка деколте, както и на такова с висока яка тип „лебед”, което придава строгост, елегантност и в същото време – голяма доза женственост.

Рокли, които изглеждат семпли и строги отпред, крият изненадващи голи и полупрозрачни гърбове с инкрустирана дантела. Характерна за колекцията е играта на дантелата с прозрачност и полупрозрачност, както и наслагването на елементи в определени участъци.


Булченската колекция “Marry me” е изключително подвластна на бохемското разточителство в материи и блясък, внушени чрез използването на копринена тафта, френска и испанска дантела, обемна ефирна органза и  тюл. Опитът на дизайнерката показва, че традицията  в класическия силует на булченската рокля ще се запази и в близките години.  Дългите рокли тип “принцеса” и “русалка”  са основно застъпени в колекцията й, но смело разчупени от изящни ръчно пришити детайли от дантела, композирани и зашивани  3D апликации и цветя. При силуетите присъстват също тип „по тялото” и А – силует.

“Изключително държа всеки  детайл от роклята да бъде ръчно изпипан, така той получава ярка индивидуалност и изисканост. В името на това разработихме и специална технология за изработване на наш собствен солей. Искаме нашият почерк да си личи във всеки елемент от роклята”, споделя дизайнерката Жана Жекова.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама