Тенденции от Седмицата на модата в Лондон


Тенденции от Седмицата на модата в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

Седмицата на модата в Лондон приключи и предава щафетата на тази в Милано, предаде Франс прес. В британската столица се откроиха някои модни тенденции, свързани със сезона пролет-лято 2015 г.

Специално внимание е обърнато на металните тонове, флоралната украса, многоцветните райета, белия цвят, спортните облекла и обувките с ниски подметки.

Лейбълът "Маркеза" представи тоалети от коприна с флорална украса, много волани и издути ръкави. Матю Уилямсън показа елегантни рокли с принтове, Джонатан Сондърс е използвал украса от венчелистчета, а Симоне Роча е заложила на акценти в ярко червено върху прозрачни рокли.

Лейбълът "Хаус ъв Холанд" пък е използвал ярки цветове, за да създаде облекло, вдъхновено от модата през 70-те години на миналия век. Сака от плат деним, джинси и ръчни чанти са с украса от цветя.

На колекциите не липсваше блясък, като се започне от златистите плисирани поли с метални бродерии и се стигне до сребристите обувки. Всъщност експерт в тази област е американският дизайнер Том Форд. Той представи къси рокли от ламе с бродерии от метални цветя на гърдите, коктейлни рокли с украса от пайети и златисти сандали с високи токчета.

Гръцката дизайнерка Мери Катрандзу показа рокли в комбинация със сребърни бижута с форма на змия и черни наметки. Манекенките ходеха по черен подиум, напомнящ вулканична лава.

Тенденцията, свързана с обувки с ниски подметки, се появи преди известно време, но се наложи тази година. Лейбълът "Темпърли Лондон" е украсил маратонките си с мотиви, които се срещат в облеклото му.

Сандалите в колекциите на сръбската дизайнерка Роксанда Илинчич и Питър Пилото са в ярки цветове, докато в колекцията на Джонатан Сондърс са носени с елегантни рокли с принтове.

Симоне Роча - дъщерята на ирландския дизайнер Джон Роча, е комбинирала рокли с обувки с връзки и розови, черни или бели сандали, някои от които са с украса от странни пера.

Зимата наближава, но колекциите за следващата пролет са изпъстрени с цветове. В Лондон бяха показани тоалети в розово, различни нюанси на синьото, оранжево, червено и жълто, както и в телесен цвят и кремаво бяло.


Лейбълът "Бърбъри Прорсъм" се е вдъхновил от природата за многоцветната си колекция от рокли, сака и ризи в ярко червено, жълто, синьо и зелено.

Райетата бяха на почит по-специално в колекцията на Джонатан Сондърс. Той е ползвал райета в синьо и зелено, докато Джайлс е проектирал костюми от платове на фини розови райета.

Изцяло белите облекла привлякоха вниманието, както и многоцветните облекла в колекцията на британската дизайнерка Аманда Уейкли. Турският дизайнер Бора Аксу пък е комбинирал дантели със сива коприна.

Лейбълът "Прингъл ъв Скотланд" показа къси бели рокли, вдъхновени от облеклата на тенисистките, плетени жилетки и тоалети от еластични тъкани. От подобни тъкани са създадени и връхните дрехи в колекцията на Джаспър Конран.

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама