Какви дрехи да носиш според твоя тип фигура


Какви дрехи да носиш според твоя тип фигура

Често пъти не осъзнаваме, че всички модели дрехи, които виждаме, изглеждат перфектно на моделите, защото просто и те самите са перфектни. В стремежа си да изглеждаме като тях, ни се случва да си купуваме крайно неподходящи дрехи за нашия тип фигура. Мислим си, че изглеждаме добре, докато някоя приятелка не ни намекне, че може би тази рокля е твърде къса за нас и не ни стои добре.

Първо разбери какъв е твоят тип фигура по следната картинка:

Тяло „правоъгълник (банан)“ – Недостатъкът на тази фигура е не добре изразената талия, докато другите части на тялото са съразмерни. Жените, които имат такава фигура, да носят дънки, поли и панталони с ниска талия и да избягват рокли, подчертаващи недостатъка им.

Тяло тип „ябълка“ – Характеризира се с по-широки рамена, отколкото са бедрата и със слабо изразена талия. Трябва да се носят по-тъмни тонове в горната част на тялото и по-светли в долната, за получаване на баланса между рамене и бедра. Подходящи са блузи и рокли с едно рамо.

Тяло „пясъчен часовник“ – Мечтаната фигура на всяка дама. Тук имаме добре изразена талия, бюстът и раменете са съразмерни с бедрата. С удоволствие можем да подчертаем талията с помощта на колан. Забранява се носенето на широки и провиснали дрехи.

Тяло тип „круша“ – Бедрата са по-пухкави от раменете. За сметка на тях трябва да подчертаем горната част на тялото, като носим блузи с буфан ръкав и V-образни деколтета, които визуално замаскират различията между рамене и бедра.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама