L’OREAL България е значим „Инвеститор в знанието“


L’OREAL България е значим „Инвеститор в знанието“

L’Oréal България спечели второ място в категорията „Инвеститор в знанието“ на 12-ите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Компанията бе отличена за съвместния й проект с ЮНЕСКО – Национални стипендии „За жените в науката“, който подпомога и насърчава младите жени учени в България, като им предоставя стипендии, за да ги насърчи да продължат научната си кариера. „За жените в науката“ спечели в оспорвана битка с още 16 проекта, претендиращи за категорията „Инвеститор в знанието“.  

„Радваме се, че проектът е оценен, и благодарим! Вярваме, че по-активното участие на жените в научния прогрес е кауза, която заслужава нашата най-голяма подкрепа. Основният смисъл на всичко, което правим, е да насърчаваме, подкрепяме и мотивираме  жените, избрали да се развиват в сферата на научните изследвания. Като корпоративен гражданин за нас е от значение да допринасяме за развитието на каузи от обществено значение.“ сподели Велина Петрова от L’Oréal България на официалната церемония по награждаването вчера.  

„За жените в науката“, която стартира в световен мащаб през 1998 г., промотира ролята на нежния пол в науката. Националната програма съществува в България от 2010г. и награждава всяка година талантливи жени учени. Успехът на Националната програма е причината компанията да увеличи броя на стипендиите от две на три през 2014 г. От 2014г. най-добрите национални стипендианти имат шанса да вземат участие и в международната програма „International Rising Talents”.  

През последните четири години L’Oréal България е „инвестирала в знанието“ приблизително 100 000 BGN, отпускайки стипендии на талантливи млади жени учени, допринасяйки за развитието на местната академична общност. Целта на програмата е да направи науката привлекателно поприще, особено за младите, и чрез това да допринесе за развитието на изследователската дейност по света.  Растящият брой на кандидатите всяка година и качеството на проектите свидетелстват за успеха на програмата в България, което спечели и доверието на авторитетното жури на наградите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама