Как да се гримираме за селфи


Как да се гримираме за селфи
Снимка: Thinkstock/Guliver

През последните години селфитата изместиха почти всички други видове фотоси, качвани в социалните мрежи. И макар предните камери на повечето смартфони да не могат да се похвалят с перфектно качество на снимките, това не отказва милионите фенове на този тип заснемане. Самият факт колко близо е камерата предполага идеална кожа на лицето и грима. Ето защо днес ще обърнем специално внимание на това как трябва да се гримирате, за да се сдобиете с перфектната самоснимка.

Забравете за фон дьо тена

Наясно сме, че този козметичен продукт осигурява на кожата необходимата гладкост и свежест, но не и когато става дума за селфи. За съжаление, повечето камери улавят и подчертават наличието на фон дьо тен, а в зависимост от светлината той може да изглежда доста светъл или мазен. Вместо това, ексфолирайте добре кожата си, нанесете хидратиращ крем с матиращ ефект, който ще изиграе ролята на праймър, и лека пудра за финален щрих.

Не пропускайте скулите

Вместо стандартен прахообразен руж, използвайте кремообразен в по-естествен нюанс. Истината е, че прахообразните продукти от този тип имат лошия „навик“ да изглеждат като петна на снимките, особено ако са с бронзиращи частици. В този ред на мисли хайлайтърът ще ви е изключително полезен, за да подчертаете по-изпъкналите части на лицето си – нос, брадичка, чело.

Прескочете червилото

Независимо дали сте от почитателките на телесните нюанси, или пък на ярките червила, ви съветваме да прескочите този продукт. Заложете на леко оцветен полупрозрачен балсам за устни, който ще дари устните ви с необходимия блясък и сочност, без да се рпевръща в своеобразен акцент на снимката.

„Отворете“ очите си

Заложете на кремообразни сенки в нюанс, една идея по-светъл от тена на кожата ви, и ги разнесете по целия горен клепач. По този начин визуално ще „отворите“ и озарите погледа си

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама