Ето защо да не носите грим


Ето защо да не носите грим
Снимка: Thinkstock/Guliver

Обмисляте да спрете да носите грим всеки ден? Защото искате да заложите на естествената си красота или пък просто защото ви е омръзнало? Ето 5 причини защо е добре да кажете "не" на грима.

1. По-добре е за вашата кожа

Повечето гримове са токсични, вярвате или не. Много от тях съдържат вредни съставки, които се абсорбират от кожата. Освен това, използването на фон дю тен няма да заличи напълно дефектите ви, а може да причини акне.

2. Ще спестите време

Според LifeHack.org, жените нанасят приблизително 17 козметични продукта, преди да излязат от вкъщи. Може да отнеме около час, за да се приготвите напълно. Като цяло, жените прекарват 474 дни от целия си живот в гримиране. Ако отдавна искате да започнете да спортувате или не ви остава достатъчно време за хобито ви, просто спрете да се гримирате.

3. Ще започнете да обича недостатъците си

Важно е да обичате себе си и да приемате всичките си недостатъци. Истината е, че повечето хора не обръщат внимание на малките несъвършенства, единствено вие ги забелязвате.

4. Ще се чувствате по-уверени

Спиралата и червилото нямат нищо общо със самочувствието. Когато се приемете такива, каквито сте и започнете да се обичате и без грим, вашето самочувствие ще удари тавана. Това е по-привлекателно от цялото количество грим, което може да нанесете върху лицето си.

5. Ще спестите пари

Независимо дали купувате евтина козметика, която често трябва да сменяте, или скъпа, която издържа няколко месеца, значителна сума от бюджета ви отива за гримове.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама