Божествено русо в косите


Божествено русо в косите

Слънчевият загар по тялото, новият гланц за устни, който си купи, а и съвършено избелените зъби от последното посещение на зъболекаря нашепват: "Време е за промяна, бъди смела!” Е, не знам за какво си мислите вие, мили дами, но аз бих предложила няколко тона надолу. Перлено или платинено руси, а защо не така нареченето блийч русо, буквално преведено като "минат с белина", ще сложат последния щрих в горещата ви екипировка за вечерното лятно парти. Модните тенденции предлагат множество шансове, а с подходящото средство наситеният и бляскав рус цвят отдавна не се счита изчезваща категория.

Споменах изчезващ, чудите се защо? Известен е фактът, че след около двеста години споменът за естествено русите представителки на женския пол ще бъде запазен единствено в старите семейни албуми. Това можем да обясним с начина, по който функционират гените. Тъй като тъмният цвят на косата е доминантен над русия, с всяка изминала година броят на естествените блондинки намалява. Така можем с лекота да предположим, че до 2211 година вицовете за блондинки ще бъдат вече история.

Шегата настрана, нека обърнем поглед към самото начало на русия цвят или това, за което днес имаме сведения.

Чудите се защо мъжете винаги са се обръщали и ще се обръщат след пясъчно руси оттенъци? Отговорът се крие в зората на човешката цивилизация. Сред най-ранно заформилите се общества русият цвят бил символ на изключителна неповторимост и божественост. Неслучайно древногръцката богиня на любовта Афродита и до днес е позната с нежно русите си коси. Тази привързаност към кехлибарения цвят лесно достигнала и до римляните, които с наслада режели косите на светлоликите си врагове след победа, за да сложат най-желания трофей на главите си, русата перука. За щастие, това не бил единственият начин да се въоръжиш с уникално русия цвят. Заможните и видни мъже посипвали косите си със златен прашец и грижливо вплитали златни нишки в кичурите си. По-необлагодетелстваните, от друга страна, оставяли свойството на изсветляването на косите си в ръцете на слънчевите лъчи и редовните бани с отвара от лайка.

Всички тези практики звучат като приказка сега, но, за щастие, и съвременната ни история има своите магически трикове. Някои може би дълго време са опитвали да постигнат изкусително русия цвят с различни природни средства. Истината е, че ако сте от тъмната партия, немалко слънчеви бани и отвари от лайка ще бъдат нужни, за да постигнете мечтания ефект. Затова ние предлагаме на вас, бъдещите богини на 21-ви век, перфектното решение - новият изсветлител за коса Aroma Color Perfect Blond. Със специално разработената формула, обогатена с масло от макадамия, вашата коса ще поразява не само с ослепителното си русо, но и ще се чувства дълбокоподхранена и хидратирана, а Д-пантенола и екстракта от лайка трайно ще защитят косъма ви по време на обезцветяване. С тази промяна, мили дами, не само ще излезете със самоувереност на лятната арена, но ще почувствате какво е да си "благословен“ с целувка от небесата!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама