8 неща, с които вредим на косата си


8 неща, с които вредим на косата си
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме да имаме здрава и добре изглеждаща коса, но за съжаление понякога й причиняваме вреда, без дори да осъзнаваме. Ето и 8 от най-често срещаните грешки.

Решете косата си за блясък

Имате нужда единствено от няколко сресвания, за да разнесете натуралните масла от корените до краищата. Прекаляването може да доведе на накъсване.

Миете косата си ежедневно

Повечето експерти препоръчват да миете косата си най-много през ден или най-добре през два. Ако имате нужда от леко освежаване, просто напръскайте корените си с малко вода или сух шампоан, след което подсушете със сешоар.

Решете мократа си коса от корените към краищата

По-лесно е да решете косата си с гребен, а не с четка, когато е влажна, но не трябва да го правите от корените към краищата, тъй като може да доведе до накъсване. Тъй като краищата се заплитат повече, започнете първо с тях, след което продължете с горната част.

Сушите косата си, когато е много мокра

Сешоарът трябва да се използва при влажна, а не мокра, капеща коса, максимум за 20 минути. Най-добре първо увийте косата си с кърпа за 5 минути и след това я изсушете със сешоар.

Игнорирате скалпа си

За да имате здрава коса, трябва да подхранвате скалпа си. Масажирането на главата с пръсти ще стимулира кръвообращението. Може също така да използвате специални продукти, които да втривате в скалпа.

Използвате грешната четка.

Неправилната четка може да съсипе не само прическата, но и косата ви. Като цяло, колкото по-дълга коса имате, толкова по-голям трябва да е диаметър на четката ви. За да създадете обем, използвайте кръгла четка, а за права коса – с форма на гребло.

Винаги връзвате опашката си на едно и също място

Връзването на косата винаги на едно и също място я прави слаба, като я кара да се чупи и къса. Използвайте безшевни ластици, за да сведете до минимум щетите.

Не лекувате пърхота

Много жени страдат от пърхот, но решават, че той ще мине от само себе си, затова продължават да се грижат за косата си по същия начин. Много често причината за появата му са продуктите, които използвате, затова ви съветваме да се консултирате със специалист какъв препарат трябва да използвате, за да отстраните пърхота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама