7 начина да се разкрасите с помощта на домати


7 начина да се разкрасите с помощта на домати
Снимка: Thinkstock/Guliver

Доматите са едно от любимите ни ястия, особено през лятото- те са вкусни и сочни, но могат също така да са страшно полезни за косата и кожата ни.

Доматите съдържат антиоксиданти, които спомагат за поддържане на красива и здрава кожа, дори предпазват от слънцето. Те са също толкова полезни и за косата. Вижте как точно да извлечете максимална полза от доматите.

1. Стягаща маска за лице

За стегната кожа смачкайте домати и авокадо и ги смесете. Нанесете върху лицето, изчакайте 20-30 минути и измийте с хладка вода. Маската е подходяща за всякакъв вид кожа благодарение на възможността на доматите да се борят с мазната кожа и същевременно да стягат.

2. Сияйна и чиста кожа

Сложете резени домат върху лицето си и оставете за около 15 минути, след което измийте. Ще видите резултатите моментално. Антиоксидантите в доматите стимулират производството на колаген и ви оставят със сияйна кожа. Те са и незаменим помощник при борбата с акнето.

3. За блестяща коса

Доматите са богати на ликопен- антиоксидант, който поддържа нивата на колагена в тялото. И същевременно е чудесен за косата. Измийте косата си с доматен сок или смачкайте домати и втрийте в скалпа си. Косата ви ще стане блестяща и много здрава. Ако пък сте се боядисали и съжалявате, приложете този трик задължително- така косата ви ще възвърне естествения си цвят.

4. Ексфолиращ скръб

Направете си ексфолиращ скръб за лице и тяло, като смесите доматено пюре и овесени трици. Мъртвите клетки са минало!

5. Смалете порите!

Смесете пресен доматен сок и вода, напоете памук и изтъркайте лицето си. Изчакайте 15 минути, след което изплакнете. Ако правите това редовно, порите ви ще изглеждат значително по-малки.

6. Натурален слънцезащитен крем

Според изследване доматите пазят кожата ви от слънцето. Изследваните хора, които ядяли по 5 лъжици доматено пюре всеки ден в продължение на 3 месеца, били 25% по-защитени от слънцето в сравнение с хората, които не ядат домати.

Ако все пак изгорите лошо, промийте областта с доматен сок. Може също така да смесите мляко и доматен сок.

7. Сбогувайте се с пърхота

Можете да се отървете от пърхота с помощта на месестата част от домата. Сварете домат, обелете го и го направете на каша. Нанесете кашата върху скалпа си и оставете 30 минути. След това измийте със шампоан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама