5 начина да бъдете неотразима на сватбения си ден


5 начина да бъдете неотразима на сватбения си ден
Снимка: iStock/Guliver

Сватбеният ден е може би един от най-важните дни в живота на една жена. Поради тази причина всяка бъдеща булка иска да изглежда перфектно през този ден.

Както подготовката за сватбата изисква месеци, за да мине всичко като по вода, така и външния вид и кожата на бъдещата булка се нуждаят от внимание.

За това ние от Actualno.com сме направили списък на някои от нещата, на които да обърнете внимание.

1. Започнете с детоксикация на тялото си.

Без значение какви са вашите цели, едно нещо е сигурно - всеки иска да се чувства невероятно на сватбения си ден. Но вашият външен вид е само една малка част от това.

Седмиците преди вашата сватба, задължително са пълни със стресови ситуации. Поддържайки тялото си здраво и енергично, то ще ви помогне да се преборите със стреса и в деня на сватбата да се чувствате най-добре. Напоследък са много популярни така наречените детоксикации, но и малка промяна в хранителния режим е достатъчна първа стъпка.

Най-добре е да избягвате мазни или солени храни преди сватбата, тъй като те ще накарат организма да задържа вода и корема ще се подуе. Пиенето на вода ще ви помогне в много отношения, включително да поддържате кожата си чиста и да предотвратите дискомфорта в корема.

2. Променете продуктите, с които се грижите за кожата си.

Това е особено важно, след евентуално приемане на алкохол. Известно е, че алкохолът е жесток към кожата – има отрицателен ефект върху нея, което прави още по-важна необходимостта да се вземат допълнителни грижи на тази част от тялото преди големия ден. Нито една жена не иска да има досадни пъпки или мазна повърхност. Това може да се избегне, като кожата се подготви предварително.

Винаги бъдете сигурни, че кожата на лицето ви е в добро състояние като почиствате лицето си от целия дневен грим. Нощните кремове също са един много лесен начин да запазите кожата си чиста, мека и еластична. Освен това има изобилие от маски за лице тип „Направи си сам”, които можете да направите в домашни условия. Изберете един вид маска, който подхожда на вашата кожа и най-добре отговаря за вашите уникални кожни характеристики и го прилагайте два пъти седмично до деня на вашата сватбата.

3. Използвайте натурална козметика.

Ако искате да запазите естествения блясък на вашата кожа започнете да използвате натурална козметика всеки ден от началото на подготовката, а не само преди големия ден. Използвайте натурална основа за грим. Така освежавате допълнително кожата и й придавате здравословен вид. Може да използвате още и фон дьо тен,коректор и пудра на натурална основа.

Има безкраен списък от ползите на натуралната пудра, но основната цел е да защитите кожата си. Уверете се, като си направите пробен грим преди сватбата. Няма значение колко прост или сложен е вашият разкрасителен план. Правенето на проба ще позволи да се коригира и намали възможността за грешки преди сватбения ден.

4. Поддържайте косата си.

Ако поддръжката на косата не е нещо, което правите редовно, сега това е приоритет. Дали става въпрос за направата на висок кок или люлеещи се къдрици, всички булки искат да постигнат безупречен външен вид. Уверете се, че имате основа за прическата, която искате, поне няколко седмици преди церемония. Това дава възможност за период на възстановяване в случай на грешка.Помислете за това преди боядисване или освежаване на цвета на косата.

За повече обем и блясък на косата използвайте шампоан и балсам, които са богати на кератин или ако можете инвестирайте в професионално третиране на косата си в някой салон за красота.

5. Спете достатъчно.

Не става въпрос за това да си лягате по-рано от обикновено или да ставате по-късно. Най-важното нещо е да дадете на тялото си адекватна почивка и възстановяване. Позволете си психически и физически да си почините, наспете се, без помощта на телевизия или друг начин за отвличане на вниманието.

Лекарите препоръчват събуждането да бъде по едно и също време всеки ден, тъй като това определя естествения биологичен ритъм на тялото ви. Събуждането с чисто и отпочинало съзнание ще ви помогне да планирате предизвикателствата около сватбата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама