10 съвета за красота, които ще улеснят живота ви


10 съвета за красота, които ще улеснят живота ви
Снимка: Thinckstock/Guliver

Съвременното ежедневие е изключително забързано и често не ни остава достатъчно време за разкрасяване. Ето и няколко трика, които ще ви помогнат винаги да изглеждате прекрасно.

1. Моливът ви за очи постоянно се рони или чупи, докато се гримирате? Сложете го във фризера за около 15 минути, преди да се гримирате.

2. Ако ви се свърши кремът за бръснене, намажете краката си с балсам за коса, вместо със сапун. Балсамът ще омекоти косъмчетата, като по този начин ще улесни бръсненето и ще остави кожата ви изключително мека.

3. Експертите в областта на модата препоръчват да масажирате лицето си с кубче лед всяка вечер преди лягане - така акнето и бръчките ще са значително по-незабележими, а кожата ви няма да е мазна.

4. Носете слънцезащитен крем всеки ден, дори когато е облачно.

5. Ако искате да изсветлите косата си, я изплакнете със смес от лайка и лимонов сок.

6. Ако имате тъмни петна под очите, отрежете две парчета от суров картоф и ги наложете на очите си за около 10 минути, след което си легнете, починете си и оставете картофите да свършат своята работа

7. Слагайте фон дьо тен с четчица, а не с гъбичка. Гъбичките попиват по-голямата част от фон дьо тена.

8. Ако искате да оформите веждите си, пробвайте да го направите, като напръскате стара четка за зъби или чиста четчица от спирала с лак за коса, след което ги срешете така, както искате да застанат.

9. Вместо да стискате пъпките си, пробвайте преди лягане да сложите върху тях малко паста за зъби и след като се събудите, измийте с топла вода

10. Ексфолирайте устните си, като сложите балсам, след това ги изтъркайте с четка за зъби и воала!- устните ви ще станат гладки и меки

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама