Защо някои жени мразят Коледа


 Защо някои жени мразят Коледа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ниското самочувствие и липсата на достатъчно увереност карат много жени да мразят Коледа, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от "Уейт уочърс Ю Кей".

По Коледа е обичайно хората да хапват повечко и да наддават на тегло. И докато за повечето индивиди това не е проблем, според резултатите от настоящето проучване над 50 процента от жените се чувстват по-дебели от всякога около коледните празници, което ги кара да изпитват неприязън към тях и да си търсят извинения да не участват в честването им.

Данните от изследването на "Уейт уочърс Ю Кей" показват, че заради липсата на увереност близо една на всеки пет жени си намира извинение, за да се "измъкне" от празнично парти или социално събитие. Осемнайсет процента от дамите директно отказват покани за празнични чествания, защото не се чувстват добре в "кожата си", а 15 процента се преструват на болни, за да си спестят появата сред обществото.

"Тревожно е, че толкова много жени избягват социалните контакти заради ниско самочувствие, което влияе и върху начина им на живот като цяло. Липсата на увереност, приписвана на теглото, кара представителките на нежния пол да пропускат забавления и чествания, след което ги подтиква към драстични и неоправдани мерки за отслабване", казва Джулия Уестгарт от "Уейт уочърс Ю Кей".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама