Банският - приятел или враг?


 Банският - приятел или враг?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Никога не съм имала особени проблеми с тялото си по отношение на килограми. Късметлийка съм, с добър метаболизъм и благосклонност на годините към мен. Това, че нямам свръх тегло обаче съвсем не означава, че когато дойде лятото, слагам банските и отивам на плажа без притеснения. Особено сега, след като вече съм жена, родила 2 деца. И да, знам, че това са оправдания, защото познавам достатъчно такива, които са преминали през същото и въпреки това изглеждат божествено. Идея си нямам как го постигат обаче!

Аз все още имам малко коремче. Всъщност имам го през последните 10 години, така че това не мога да го препиша на бременността. Имах кратки периоди на фитнес тренировки, но бяха толкова спорадични и предопределени от непостоянната ми природа, че неуспехът им беше предопределен. Сега към повечето мазнини в областта на корема, прибавих и следите от стрии, които въпреки опитите ми още преди да родя да предотвратя с обилно използване на скъпа козметика по специалността, са все още налични. Вярно е, че коремът ми беше доста порастнал, но сега тези белези ме смущават, а за съжаление се чувствам безсилна да ги редуцирам.

Още едно от пораженията на бременността. Гърдите ми. Никога не съм имала голяма гръдна обиколко, по-скоро чашка Б и то от най-скромната. Но след раждането преминах в А-отбора. Съвсем изгубих гърдите си и знам, че това ме би трябвало да тревожи една 33 годишна жена, но все пак е неудобство, когато искаш да изглеждаш добре по бански.

И още - искам по-стегнато дупе, по-малък луфт между краката, по-изправена стойка, по-гладка кожа... все неща, които да ми дават самоувереност, когато се разхождам по плажа. И не за да събирам погледите на околните, а просто, за да се чувствам добре в тялото си на показ. Затова й да си избера бански онлайн се превръща в мисия невъзможна - гледам моделите, облечени от тези перфектни жени и дори и да си повтарям, че голяма част от тях е Photoshop, пак знам, че този бански няма да ми стои и няма да изглежда така, както на рекламата.

В крайна сметка обаче, банският е просто средство, част от "реквизита" на идеалната почивка. "Работното облекло" за ваканцията. И колкото по-малко се вглъбяваме в него, толкова по-сериозни са шансовете ни да имаме щастлово прекарване на морето.

И още нещо важно - ако не се чувстваш уверена в себе си с малко дрехи, просто избягвай плажовете, на които ходят онези модели, които рекламират банските! На останалите места жените са също като теб - прекрасни с малките си несъвършенства.

Източник: onlinepriatelka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама