Спрете да искате съвет за тези неща във Facebook


Спрете да искате съвет за тези неща във Facebook
Снимка: Thinkstock/guliver

Използването на социалната мрежа дотолкова се е вклинило в ежедневието ни, че сме свикнали да споделяме там всичко, както и да искаме съвети от онлайн приятелите ни. Това обаче често може да се възприеме като досадно или да ни изгради имидж на мързеливи и отчаяни. Особено що се отнася до следните 5 неща, за които определено ви препоръчваме да спрете да се допитвате във Facebook:

Какво да хапвате. "Не знам какво да си взема за закуска/обяд/вечеря...“. Повярвайте ни, това са едни от най-досадните статуси. Никой не се вълнува от гастрономическите ви дилеми, просто изберете нещо и не занимавайте останалите.

Съвет за нещо, което можете да проверите в Google за 2 секунди. "Кога отваря еди-кой-си ресторант? Кога започва новият сезон на "Игра на тронове?“. След като ползвате Facebook, значи сте свързани с интернет. В такъв случай можете и сами да си намерите информацията.

Дали/къде да търсите нова работа. Може и да не сте приятели с шефа си в мрежата, но бъдете сигурни, че намерението ви ще стигне до него и ако още не сте взели решението си окончателно, положението може да стане доста неприятно.

Медицински съвет. Имате проблем със здравето? Отидете на лекар. Facebook е пълен с "компетентни“ по темата, но като цяло не е умно да се доверявате на мрежата за нещо толкова важно.

Правен съвет. Подобно на медицинския въпрос, и по този сигурно ще се намери кой от приятелите ви да се изкаже. Но така първо, споделяте нещо твърде лично, което може да не повлияе добре на проблема, и второ, рискувате да получите невярна информация.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама