Проект на българка е финалист в конкурса Google Impact Challenge 2016


Проект на българка е финалист в конкурса Google Impact Challenge 2016

Проектът на българката Екатерина Карабашева в помощ на хора с хранителни разстройства Jourvie е избран от над 2200 кандидатстващи проекти като един от десетте финалисти в конкурса Google Impact Challenge 2016 за социални иновации в Германия.

Достигането до финала осигурява финансиране от Google.org. Един от десетте финалисти ще заслужи и титлата на победител чрез онлайн гласуване до 24-ти февруари на g.co/Ehrensache.

Какво е Jourvie?

Jourvie е социален проект, основан от Екатерина Карабашева през 2013 година. Екипът, базиран в Берлин, разработва мобилно приложение в помощ на хора с хранителни разстройства като анорексия и булимия. Приложението подкрепя пациентите по време на терапията и по този начин улеснява лечението.

През януари 2016 Екатерина Карабашева бе включена в списъка на Forbes “30 under 30” в категорията социални предприемачи. Общо четирима млади българи са включени в престижната класация.

Какво е Google Impact Challenge 2016?

Google Impact Challenge е конкурс за иновативни социални проекти. Отличени са идеи, които използват дигитални медии, за да разрешат проблеми с обществена значимост. Победителите ще получат награди и професионална подкрепа от Google и нейните партньори в реализацията на идеите си.

До 24-ти февруари всеки може да гласува за крайния победител на Google Impact Challenge. Той ще получи допълнително финансиране от 250,000 евро.

Всеки може да подкрепи проекта, като даде своя глас ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама