Най-странните професии


Най-странните професии
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няма срамна работа, е казал народът и вероятно е прав. Но някои професии определено са по-необичайни от други. Докато вие седите пред монитор по цял ден, на други хора им плащат, за да плачат, гледат как расте тревата или скачат върху матраци. Вижте къде да се преориентирате, ако настоящата ви работа много ви доскучее (и не сте гнусливи).

Чистач на уши. В Индия има хора, които обикалят по улиците и предлагат почистване на уши срещу заплащане. Клиентите им са предимно възрастни хора, тъй като младите – представете си – предпочитат да вършат тази работа сами.

Професионална оплаквачка. Има ги в много азиатски страни и не само – мъже и жени се наемат, за да плачат и вият на нечие погребение с цел починалият да се представи като по-популярен, отколкото в действителност е бил приживе.

Човек, който набутва хората в метрото. Тази професия се практикува в Япония. През пиковите часове въпросните лица стоят на пероните и буквално бутат във влаковете колкото се може повече хора. Нищо чудно, че жителите на Токио описват возенето в метрото на града като „ад“.

Дегустатор на животинска храна. Наемани от големите компании за фураж, тези хора имат за задача да опитват храната за животни и да коментират качествата ѝ. Но спокойно – не я гълтат, а изплюват хапките, когато ги сдъвчат.

Скачач на матраци. Мечтата на всяко дете. Преди матракът да премине през финалната машина, която го обшива, той трябва да бъде пригоден за нея, като това се прави чрез... скачане.

Професионален прегръщач. Чувствате се самотни? Отидете в Япония – там можете да посетите т.нар „кафенета за прегръдки“, където да си платите, за да ви погушкат. Модата вече се е разпространила и в САЩ.

Тестер на играчки за възрастни. Нещо, което не е за срамежливите. Идеята е да се изпробват секс играчките за дефекти, преди да се пуснат на пазара.

Човек, който наблюдава растежа на трева. Определено не звучи като най-интересната професия, но съществува. Американското правителство например отделя 10 000 долара годишно за дейността.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама