Как да напуснете работа по професионален начин


Как да напуснете работа по професионален начин
Снимка: iStock/Guliver

Решили сте да напуснете настоящата си работа и дори вече сте си намерили нова. Това обаче не означава, че трябва да си тръгнете с гръм и трясък и да затръшнете вратата на излизане. Напуснете по позитивен, професионален начин, за да запазите полезните си връзки. Сайтът The Muse дава няколко съвета как да стане това:

Кажете първо на шефа си, че ще напускате, преди да кажете на някой друг. Иначе слухът може да стигне до него и със сигурност ще му стане неприятно.

Не разчиствайте стари сметки. Никога не се знае какво ще се случи в бъдеще – може пак да ви се наложи да работите с тези хора или дори да се върнете на същото работно място. Затова се постарайте да оставите добро впечатление.

Не се хвалете с новата си работа, дори да е много по-високоплатена от настоящата. Ще подразните колегите си, а както вече казахме – не се знае дали в някакъв момент пак няма да си партнирате с тях.

Довършете всичко, което сте започнали. Ако работите по дадени проекти, уверете се, че ще приключат до момента на реалното ви напускане. На никого няма да му е приятно да трябва да върши „завещани“ задачи.

Предложете да обучите наследника си. Ще улесните шефа си, а и ще си тръгнете с чиста съвест, че оставяте всичко в ред.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама