Джесика Алба - от секси актриса в успяла бизнес дама


Джесика Алба - от секси актриса в успяла бизнес дама
Снимка: Getty Images/Guliver

Джесика Алба има нещо общо с по-малко известните предприемачи – в началото никой не смятал, че бизнес идеята ѝ ще сработи. Днес обаче тя управлява компанията си Honest Company, чиито продукти стават все по-популярни. Те включват храни, продукти за бебета и други стоки, направени от екологично чисти материали.

Алба знаела, че няма да е лесно да разработи фирма, която "да помага на хората да живеят в нетоксична среда“, както казва самата тя пред Inc.com. Разбирала също, че ще трябва да се изправи срещу големи корпорации – нейни конкуренти, продаващи почистващи продукти, козметика и др.

"Хората ми казваха: "Идеята ти е твърде мащабна, няма да се справиш“. Нито един човек не ми каза, че нещата ще се получат. Наистина моето начинание излиза от рамките, в които колегите ми актьори обикновено развиват бизнес“, споделя Алба.

На дамата ѝ се наложило да се бори и с имиджа си на секс символ, заради който не я възприемали като сериозен предприемач. "Исках да продавам прах за пране и памперси. Казваха ми: "Защо? Това не е секси“. Противопоставих се на начина, по който кино индустрията ме представяше“, заявява тя.

Съпругът на Алба – филмовият продуцент Кеш Уорън – пък се притеснявал, че тя харчи твърде много за развитието на идеята си. "Инвестирах в компанията в продължение на три години. Вярвах, че тя трябва да се създаде и трябваше да вложа достатъчно, за да повярват хората, че начинанието е сериозно“, казва Алба.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама