Дневниците на принцесата: Чернокожата перла на Европа


Дневниците на принцесата: Чернокожата перла на Европа

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. Докато почти всеки знае историята на херцогинята на Великобритания, то на малцина е известна автобиографията на принцесата на Лихтенщайн – Анджела.

Красивата чернокожа перла, принцеса Анджела, е съпруга на принц Максимилиан от Лихтенщайн. Кралската особа е родена на 3 февруари 1958 година в Бокас дел Торо, Панама. Тя е първият човек от африкански произход, който е бил допуснат да сключи брак с член от управляваща европейска династия.

Всъщност, принцесата завършва както основно училище, така и гимназия в Ню Йорк. Няколко години по-късно е приета да следва „Дизайн“ в един от най-добрите и известни модни колежи – Парсънс. След като получава престижната награда Oscar de la Renta Gold Thimble Award, Анджела започва да гради кариера като дизайнер. Първият, който се впечатлява от таланта ѝ и иска да работи с нея, е Адриан Витадини.

Макар и да вижда светлото си бъдеще като дизайнер в „Голямата ябълка“, Анджела няма ни най-малка представа, че ще стане принцеса. Запознава се с бъдещия си съпруг, Максимилиан, през далечната 1997 година на частно парти в Ню Йорк и приятелството им постепенно прераства в нещо доста по-дълбоко. Само 2 години по-късно Княжество Лихтенщайн обявява предстоящата сватба между втория син на княз Ханс Адам II и чернокожата красавица Анджела Браун.

През зимата на 2000 година, влюбената двойка си казва заветното „Да“ на пищна церемония в Ню Йорк. Гостите на звездното събитие са над 500, а сред тях присъстват и доста кралски особи. Булчинската рокля на Анджела пък е моделирана от самата нея. Колкото и приказна да е сватбата обаче, тя буди много противоричи емоции у обществото – едни изразяват подкрепата си към младото кралско семейство, докато други са категорични, че междурасовият брак бележи края на една епоха за Лихтенщайн.

Към днешна дата, все така влюбените кралски особи живеят в Германия и се радват на сина си принц Алфонс, който ще наследи трона веднага, щом навърши пълнолетие. Принцеса Анджела все още се занимава с дизайн, като вече може да се похвали и със собствена модна марка – A.Brown.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама