7-минутен сутрешен ритуал за повече успехи


7-минутен сутрешен ритуал за повече успехи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Програма, която отнема само 7 минути сутрин, може да промени начина, по кoйто преминава деня ви. С помощта на програмата, която изданието "Бизнес Инсайдър“ предлага, в работата ще се чувствате много по-ефективни. Отношението и здравето ще ви се подобрят и ще постигнете успех. Тази нагласа ще ви помогне да започнете деня си по-успешно. Ето и какво ни редлага изданието:

1. Преди да започнете: Подгответе се

Трябва да сте на тихо място. За тези, които работят в кабинет, бюрото със сигурност не е такова място. Колата също, защото отвлича вниманието ви. Може да отидете на някоя тераса като вземете със себе си и нещо, в което да пишете. Също така вземете и часовник, за да сте сигурни, че ще свършите в срок от 7 минути.

2. Първа минута: Прочистете главата си

Без да се навлиза в някакви религиозни въпроси и без да се насърчава медитацията, всеки човек, започнал тази рутина, трябва да прочисти главата си от всички мисли. Не мислете за телефона си или за съобщенията, които трябва да получите. Не мислете за нищо.

3. Втора минута: Дишайте малко

Може да има различни начини за справяне със стреса, който изпитвате ежедневно. Въпреки това, дълбокото дишане създава успокояващ ефект в мозъка и помага да се съсредоточите. За това упражнение трябва да спрете да правите каквото и да било, и да седите спокойно.

4. От трета до шеста минута: Водете си бележки

Всички сте чували за воденето на дневник, но процесът не е точно същият. Записвайте си първите няколко мисли, които имате, след като сте пристигнали на работа, но преди да сте започнали задачите си. Това е начин да разберете какво е важно и на какво да обърнете внимание. Това са записки, чрез които показвате, че тези 7 минути са наистина важни за вас. Уверете се, че не сте прекалено фокусирана върху написаното.

5. Седма минута: Разговаряй

След като напишете бележките си, уверете се, че имате около минута да разговаряте. Какво означава това? Погледнете написаното за втори път и помислете защо е написано и направете кратък план как може да осъществите написаното.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама