12 качества на вдъхновяващите хора


12 качества на вдъхновяващите хора
Снимка: iStock/Guliver

Има личности, които са харесвани и уважавани от всички, а дори не полагат усилия за това. Те притежават страхотна харизма и вдъхновяват околните. Още преди десетилетия Наполеон Хил, автор на изключително популярната книга "Мисли и забогатявай", описва този тип хора. Според него те притежават няколко отличителни качества.

1. Те създават позитивна психологическа нагласа и зареждат с нея и околните. Въпреки че е по-лесно да бъдеш циник и песимист, позитивното отношение към нещата изключително помага за постигането на успех и добра репутация.

2. Те разговарят с уважителен и дружелюбен тон. Такива хора винаги са убедени в това, което говорят. Затова и речта им е спокойна и осъзната, което й придава приятно звучене.

3. Те внимателно изслушват своите събеседници. Общуването с високомерен поучителен тон е отличен начин да удовлетвориш собственото си его, но не и да се харесаш на събеседника си и да установиш добри отношения.

4. Те умеят да запазят самообладание във всяка ситуация. Твърде емоционалната реакция – както позитивната, така и негативната, може да създаде неприятно впечатление. Помнете, че често мълчанието е много по-ефективен носител на информация за събеседника отколкото заредените с негативна емоция думи.

5. Те са спокойни. Уместността на думите и постъпките е едно от най-важните качества, които хората харесват и заради които уважават някого.

6. Те са открити и непревзети. Хората, затворени за нови идеи и поддържащи отношения изключително с единомишленици, пропускат много шансове по пътя на своето личностно и професионално израстване.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама