Жена изгражда невероятни сгради от бамбук в Бали


Жена изгражда невероятни сгради от бамбук в Бали

Елора Харди осъществява идеята си за бамбукова къща и построява великолепни сгради, които са изработени от изключително устойчив материал. Тя и нейната компания “Ibuku”  вече са построили множество структури, включително Зеленото училище, Зеленото село и великолепната вила “Sharma Springs”.

Тези сгради доказват, че бамбукът може да се използва не само за подслон, но и да създава лукс. Извитата форма на бамбука влияе на формата на сградите и вратите. И докато има стоманени пирони, които се използват за важни точки при построяването, то повечето от тези сгради са с бамбукови нокти.

Бамбукът расте бързо и има устойчивостта на бетона и силата на стоманата. Освен това е лесен и за пренасяне. Въпреки това е уязвим на грешки и има две ключови ограничения, които трябва да се преодолеят, чрез използването на природни соли, преди да започне да се строи сграда.

Елора Харди се завръща в Бали след 10-годишен престой в Ню Йорк. Тя създава компанията “Ibuku”, за да изгражда бамбукови къщи в Бали и да докаже, че бамбукът е подходящ материал за строителство. Какво е насочило Харди по този път? Нейната майка я е накарала още като 9-годишна да нарисува своята къща мечта... след това я е построила.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама