Нов живот за старите калъфки за възглавници


Нов живот за старите калъфки за възглавници

Калъфките за възглавници са с идеалните размери за направата на редица собственоръчно измайсторени проекти. Ето защо последното нещо, което трябва да направите с тях, е да ги хвърлите на боклука. Освен това, платовете им обикновено са пъстроцветни и ведри и ще внесат настроение с отреденото им ново амплоа. Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение проекта.

Чанта за пазар

Наистина си падаме адски много по чантите за пазаруване – те не вредят на природата, а освен това могат и да изглеждат доста по-готини от обикновените найлонови пликчета. Изберете запазена пъстра калъфка и разшийте единия ѝ край. Изрежете в горната част, като след това минете с шевна машина по краищата на образувалите се дръжки. Дъното на чантата се формира от неразшитата долна част на калъфката. С остатъка от плата след изрязването зашийте джобче в предната част на новата си пазарска чанта.

Калъфи за дрехи

Може да ви звучи странно, но калъфите за дрехи са доста практични. С тях можете да предпазвате дрехите, които не използвате през съответния сезон, като в същото време в гардероба ви ще цари разноцветно настроение. Единственото, което трябва да направите, е да оформите малък отвор за главичката на закачалката. Ако имате желание и време, можете и да зашиете цялата долна част като калъф, за да не си личи, че някога иновативното приспособление е служело за калъфка за възглавница.

Торба за пране

Кошът за пране често заема много място, а и качествените модели са на сравнително високи цени. Интересна и удобна алтернатива е торбата за пране, особено ако е направена от калъфка за възглавница. С помощта на шевна машина зашийте пристягаща връв в единия край на калъфката и завържете краищата. Можете да закачате новата домашна потреба на вратата на гардероба, от вътрешната му страна или където другаде ви е удобно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама