Моля ви, не потискайте силната си дъщеря!


Моля ви, не потискайте силната си дъщеря!
Снимка: iStock/Guliver

Аз съм майка на дъщеря със силна воля. Дъщеря ми е смела, любезна и находчива. Тя е свирепа, упорита и никога не се отказва от нищо. Тя е умна, забавна и вярна. Има доста труден нрав. Тя може да покаже всички тези черти по едно и също време, и аз обичам всяка малка част от нея.

Става все по-трудно, когато покаже своя силен характер пред другите. Виждам близки погледи, скърцащи езици и чувам непрекъснати съвети за това как да я накараме да се държи правилно. Какво да направя?

Ако и вие имате дъщеря със силен характер и си задавате същите въпроси, прочетете следващите редове внимателно! Всеки си има начин на възпитание и отглеждане на децата, но моля ви, не ги потискайте, подкрепяйте ги!

Ако имате силна дъщеря, гордейте сe, защото:

Тя е горда

Когато срещне трудности, дъщеря ви не започва веднага да плаче и да се вайка, като някои малки момичета. Гордостта ѝ понякога преобладава. Кара я да се бори, но не ѝ пречи да признае грешките си. Тя е крехко същество, но всъщност в нея има толкова сила, че може да премине всички изпитания с високо вдигната глава!

Има труден нрав

Трудният характер понякога създава проблеми, но също така показва силата на един човек. Ако дъщеря ви е така, то тя е готова да се сблъска с всичко в живота. Но също така е силна и в други важни неща. Може да прави трудни избори. Тя ще се пожертва в името на другите. Има решителност и способност да преодолява трудностите. Един ден ще стане силна жена и въпреки факта, че понякога тя е все още малко дете, вие не бива да я променяте, а да я обичате такава, каквато е!

Тя е чувствителна

Зад силния характер се крие едно крехко създание. Тя е чувствителна и винаги ще покаже какво чувства, без да се срамува и притеснява. Понякога сякаш тя ви кара да танцувате, но това малко момиченце има крехко сърце. Всъщност, затова го виждаме толкова често.

Тя прекарва живота си, опитвайки се да предпази деликатното си вътрешно "аз" от света. Някой ще ѝ каже нещо лошо и тя ще мисли за това с дни. Ще преживее всички трудни неща заедно с близките си. И не защото тя е трудна и тъй гняв в себе си (добре, може би малко), но защото тя си спомня тази болка и иска да избегне повторението ѝ.

Тя е една прекрасна дъщеря, силна и борбена! Обичайте я такава!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама