Виктория Бекъм ще помага на болни от ХИВ


Виктория Бекъм ще помага на болни от ХИВ
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившата певица от Spice Girls Виктория Бекъм, преквалифицирала се в модна дизайнерка, стана посланик на добра воля на ООН и ще работи по Програмата за ХИВ/СПИН (UNAIDS), предадоха световните информационни агенции.

На пресконференция в централата на ООН в Ню Йорк съпругата на Дейвид Бекъм сподели, че се е вдъхновила да окаже помощ от "променило живота й пътуване в Южна Африка".

Като посланик на добра воля на ООН Виктория Бекъм ще се фокусира върху елиминирането на предаването на вируса ХИВ, причинител на СПИН, от майките на техните бебета, както и върху по-добрия достъп до антиретровирусно лечение за жените, заразени с ХИВ.

"Трябваше да стана на 40 години, за да осъзная, че имам отговорности като жена и майка, както и че съм в позиция гласът ми да бъде чут от хората. Не мога да претендирам, че съм наясно с всичко, но се уча", заяви Виктория Бекъм, допълвайки, че планира още пътувания, за да проучи "на място" проблема и да разбере как да помогне.

Регионът южно от Сахара е най-засегнатият от причиняващия СПИН вирус в света с 24,7 милиона ХИВ-позитивни през 2013 г. Жените съставляват 58 процента от заразените с ХИВ в региона, където живеят и 85 процента от бременните жени, носителки на вируса, според Програмата за ХИВ/СПИН (UNAIDS).

През август Виктория Бекъм продаде продаде 600 свои принадлежности на благотворителен търг, за да събере средства, които да се използват за насочване на общественото внимание към проблема с предаването на вируса ХИВ от майки на бебета им в региона южно от Сахара, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама