По-добър сексуален живот, ако споделяте грижите за децата


По-добър сексуален живот, ако споделяте грижите за децата
Снимка: Thinkstock/Guliver

Споделянето на грижите за децата прави двойките по-щастливи и подобрява сексуалния им живот. Това показват данни на американско проучване, цитирано от британския в. "Индипендънт".

В него участие са взели 487 семейства, които поделят равномерно грижите за децата си. Според техните резултати, освен сексуалния си живот двойките подобряват и емоционалната си връзка. Обратно на това в семейства, където жената поема по-голямата част от грижите, двамата партньори се чувстват по-малко задоволени. Изненадващо обаче това няма същото влияние, ако мъжът поема по-голяма част от отговорностите по отглеждането на децата.

Най-лоши резултати се отчитат при двойки, където жената поема повече от 60% от грижите – особено когато те включват определяне на правила за детето, похвали и игри. Тогава съпрузите съобщават и за най-лошо качество на сексуалния си живот.

"Едно от най-важните открития е това, че единствената схема за детска грижа, която създава реални проблеми за връзката и сексуалния живот на двойката, е когато жената полага повечето или всичките усилия за възпитанието на децата", заяви водещият учен на изследването д-р Даниел Карълсън от университета в Джорджия.

В същото време екипът учени е установил, че татковците могат да се ангажират с по-голямата част или направо с всички грижи, без това да се отрази на отношенията на двойката. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама