ОИЦ-София организира творчески ателиета за мартеници


ОИЦ-София организира творчески ателиета за мартеници

Творчески ателиета за производство на мартеници организира Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България (ОИЦ-София). В инициативата по случай 1-ви март се включват деца от Обединени детски заведения и училища в столицата. Тя преминава под мотото „Деца даряват на деца“.

Изработените от малчуаните мартеници ще бъдат дарени на деца сираци и семейства в неравностойно положение. Част от от тях ще бъдат раздадени на участниците в среща на образователните експерти от Националното сдружение на общините в Република България, чието заседание ще се проведе в края на седмицата във Варна. Специално за сесията на Столичен общински съвет на 26 февруари децата от детските градини на район „Надежда“ са подготвили освен мартеници и специална изненада за съветниците.

Освен в класните стаи творчески ателиета се провеждат и в залата на ОИЦ-София в периода от 23 до 27 февруари 2015 г. В понеделник в Центъра мартеници правиха ученици от 47-о СОУ „Христо Данов“, до края на седмица ще гостуват ученици от Сдружение "Деца и юноши" София, Кризисен център "Вяра, Надежда и Любов", Център за работа с деца на улицата и др.  

ОИЦ-София предоставя материали за изработка на мартеници – бяла и червена прежда, дървени главички с различни рисунки и размери, микс от цветни дървени топчета и елипси, рисувани маниста от стъкло, пресукана прежда навита на кълбо - шнур за мартеници и др. Инициативата за изработване на мартеници „Деца даряват на деца“ стартира на 9 февруари ще приключи в петък - на 27 февруари.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама