Наръчник за родители на първокласници


Наръчник за родители на първокласници
Снимка: Thinkstock/Guliver

"Наръчник за родители на първокласници" е предназначен за родители на деца, тръгващи на училище. Може да се ползва и от начални учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

Наръчникът има за цел да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

Наръчникът разглежда физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот. Съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители.

Как можете да го получите?

Изданието излиза в актуализиран вид всяка година от 2009 година насам. Актуалното издание за 2014 може да се получи безплатно при заявка от страна на училище или организация, работеща с родители и/или деца в начална училищна възраст.

Можете да подадете заявка на office@roditeli.org, като задължително посочите: броя на заявените наръчници, точен пощенски адрес на училището или организацията, име и телефон на човек за контакт.

Наръчниците са безплатни, заплащате само доставката (куриерската услуга).

Изданието можете да откриете в електронен вариант ТУК.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама