Най-важните фактори за отглеждане на щастливо и здраво бебе


Най-важните фактори за отглеждане на щастливо и здраво бебе
Снимка: Thinkstock/Guliver

Съществуват милиони мнения за това как да изразим любовта си към бебето, да го насърчим за игра и да му осигурим идеален сън. Всеки родител, обаче, най-добре знае от какво има нужда неговото мъниче. Специално проучване, проведено на Facebook страницата на Pampers, разкрива, че за над 74% от българските родители, участвали в изследването, любовта, спокойният сън и игрите са еднакво важни, за да расте бебето здраво и щастливо.

Специалните моменти, които прекарваме с бебето, ни помагат да изградим най-добрата връзка с него и да го направим най-щастливото и обичано същество на този свят. Резултатите от изследването доказват това - повече от 73% от българските родители смятат, че показването на любов и привързаност, е изключително важно за развитието на бебето.

Качественият, сух и непрекъсван сън също е гаранция за щастливо бебе на сутринта. Това е така, защото, когато бебето се чувства комфортно през нощта, е много по-вероятно то да комуникира по-добре с майка си през първите минути на деня. Проучването на показва, че според 65% от родителите заспиването в компанията на родител и използването на качествени пелени са в основата на подобряването на бебешкия сън.

Изследването разкри още, че около 73% от българските родители смятат игрите за много важна част от развитието на бебето и опознаването на света около него. Ето защо повече от половината от тях (66%) отделят за игра с бебето над 90 минути на ден.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама