Мъже плетат с благотворителна цел


Мъже плетат с благотворителна цел
Снимка: Thinkstock/Guliver

Както вече ви информирахме, благотворителна кампания "Изплети топлина” в помощ на хората без дом стартира за трета поредна година на 17.09.2014г.

Тя е кампания без бюджет – за нея не се набират парични средства, а дарителите инвестират труд, време и емоции, за да помогнат на нуждаещите се. Те изплитат топли шапки, шалове и ръкавици, от които бездомните имат нужда – особено в периода на наближаваща зима.

За първи път хора, които не могат да плетат ще могат да подкрепят кампанията, като закупят кълбо прежда. За целта в големите градове в страната ще има специални магазини, в които ще могат да го направят, а сръчните ръце на нашите доброволци ще ги превърнат в топла прегръдка за човек в нужда.

Акценти в това издание на "Изплети топлина” ще бъдат няколко, като много силен и мотивиращ ще бъде прожекцията на филма "Вяра от нишки” създаден специално за кампанията и неговата премиера ще бъде в началото на октомври.

Друга нестандартна, но много ярка проява, ще бъде плетенето за мъже под надслов "Модерно е да можеш повече”, което ще се проведе на 27.09.2014г. в градинката на Кристал от 11.00 часа. Паралелно ще бъдат провеждани курсове по плетене и групи за плетене.

Съвместно с Мрежи от хлебни къщи организаторите планират от средата до края на ноември в градовете Пловдив, Габрово и Велико Търново да достигнем до повече хора със вечери проведени под надслов „Завръщане към корените с плетене и месене на хляб в помощ на хората без дом”.

Тази година "Изплети топлина” ще се стреми да разшири кръга си от доброволци, за да бъдат стоплени още повече хора в тази обща кауза. В името на това да се развие "Изплети топлина” и да се направят още по сериозни крачки в подкрепа на бездомните хора беше създадена Фондация "ИМА НАЧИН”.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама