Какъв брак ви очаква според месеца на сватбата?


Какъв брак ви очаква според месеца на сватбата?
Снимка: iStock/Guliver

Бракът е важна стъпка от житейския път на всеки човек. Разбира се, надали някой се решава да се врече във вечна вярност, ако не е напълно сигурен в чувствата си. Трябва да знаете обаче, че има различни фактори, които оказват влияние върху "качеството” на семейния живот. Един от тях несъмнено е месецът, през който сте подписали. От векове насам съществуват предания, свързани с поличбата, която носи всеки месец от годината. Затова, преди да сте се запътили към гражданското за запазване на дата, ви предлагаме да се запознаете по-добре със суеверията.

Януари

Много млади хора избягват този студен месец, но съвсем напразно. Като изключим метеорологичните условия, бракът, сключен през първия месец от годината, обещава да бъде дълготраен и спокоен.

Февруари

Сключените през "Малък Сечко” съюзи са изложени на изпитания, особено в първите години. Въпреки това, ако успеете да ги преминете като задружно семейство, брачният ви живот ще бъде сполучлив, макар и скромен.

Март

През този месец принципно не се сключват бракове, но в днешно време малцина се съобразяват със забраните и поверията. Смята се, че точно както колебливото време през март, бракът ще бъде „на приливи и отливи”.

Април

Семейният живот на двойките, сключили брак през април, ще бъде изключително шарен и интересен. Поверията гласят, че младото семейство трябва да е в "тон” със символите на пролетта, когато всичко се възражда и започва нов живот. Любовта им ще е силна и дълготрайна, ако веднага започнат „на чисто" – в собствен дом, далеч от родителите.

Май

Съществуват и положителни, и отрицателни поверия за този месец. Една от поговорките гласи "Който се жени през май, цял живот ще се мае”. Нерешителността като лош знак обаче, се конкурира със слънчевите и плодотворни дни, които носи месецът.

Юни

Това несъмнено е идеалният месец за брак. Меденият месец ще продължи цял живот, ако младоженците внимават с високите градуси на своите чувства и не се оставят те да замъглят трезвата им преценка.

Юли

Може да звучи странно, но летните бракове доста си приличат. Основното при тях е, че съпрузите веднага трябва да изяснят своите приоритети – семейство, свобода, кариера или лично благополучие.

Август

Жаркият летен месец вещае взаимно разбирателство и подкрепа между съпрузите от една страна, а от друга - приятелски отношения между децата и родителите. За всичко това трябва да благодарите на Дева Мария, която се смята, че закриля августовските младоженци.

Септември

Когато се събира урожаят, е най-хубавото време за бракосъчетание според старите български поверия. Семейството ви ще се радва на "добра реколта” и ще жъне само успехи.

Октомври

Стабилност и надеждност от този брак не очаквайте. Много колебания има в тези съюзи, трудности, които се решават с безкрай семейни компромиси.

Ноември

Желаещите да забогатеят се омъжват именно през ноември. Но като изключим финансовата страна на брака, ви очакват бурни страсти, взаимни обвинения, раздели и събирания.

Декември

По време на Коледните пости някои влюбени предпочитат да не сключват брак. Това е въпрос на лично решение и вяра, но ако минете под венчилото в последния месец на годината, ще издържите на всякакви изпитания и ще съхраните нежни чувства един към друг.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама