Да възпитаваме децата без страх от наказания


Да възпитаваме децата без страх от наказания
Снимка: Thinkstock/Guliver

На 6 октомври 2014 г., във връзка с предстоящото гостуване на канадката Алисън Шейфър у нас, излиза от печат втората й книга - "Не, това не са глезотии“ (какво да правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално).

"Не, това не са глезотии“ утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката вярва, че дисциплината при малчуганите се постига по-лесно, когато не е основана на страх от наказания. Въпреки това родителите трябва да имат предвид, че наградите и подаръците работят в краткосрочен план, а в дългосрочна перспектива действат като бумеранг.

Алисън Шейфър е сред светилата в областта на семейната психотерапия, възпитанието и отглеждането на деца. Води рубрики в едни от най-известните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Българските родители вече познават стила й, благодарение на сензационното заглавие "Скъпи, провалих децата“, което излезе през март 2014 г.

Алисън Шейфър пристига у нас на 25 октомври 2014 г., за да изнесе две лекции за родители в Гранд хотел София (научете повече тук).

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама