ДОМА Арт Фест за деца и любители на кулинарията


ДОМА Арт Фест за деца и любители на кулинарията

Не цветчета, а снежинки ще валят тази година в дните преди Световния ден на детето, защото двама актуални и интересни исландски артисти ще станат част от детския уикнед, който ДОМА Арт Фест: Нордика организира на 30 май и 31 май в галерия CREDO BONUM от 10 до 17 часа. Мунди Вонди ще забавлява малки и големи с уникална по рода си исландска игра, а Ракнeйдур Гестсдотир ще учи малчуганите как се прави анимация със специален софтуер и хартия.

Двата дена, тематично озаглавени "Светът на викингите“ (събота) и "Светът на елфите и троловете“ (неделя), ще предоставят на най-малките почитатели на съвременното изкуство целодневни забавления, сред които:

работилници

игри по отбори

прожекции на анимации

приказки от скандинавски автори

скандинавски игри с аниматори

Потапяне в чудния свят на Пипи Дългото чорапче

изработване на бижута и конструктори от LEGO

скандинавски танци

Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд от Harmonica.

ДОМА Арт Фест: Нордика ще зарадва и всички почитатели на кулинарните изживявания на открито. На 7 юни от 13:00 до 18:00 часа във вътрешния, зелен двор на Хладилен завод МРАЗ ще се случи специалния Нордски неделен брънч и пикник. Посетителите ще имат възможността да дегустират оригинална северна кухня, да се включат в кулинарната работилница на Slow Food България и да приготвят и опитат на открито множество атрактивни северни ястия. Входът за всички, които искат да прекарат един приятен пролетен ден на открито и в същото време да се докоснат до кулинарните традиции на Северна Европа, е свободен!

За повече информация за програмата може да посетите сайта на фестивала domaartfest.com, както и да следите Facebook страницата facebook.com/DomaArtFestival.

 

 

#HeinekenAirborn Tweets
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама