Децата вече казват "таблет" преди "мама"


Децата вече казват "таблет" преди "мама"
Снимка: Thinkstock/Guliver

Технологиите стават толкова неразделна част от семейния живот, че дори започват да променят начина, по който говорят децата, съобщава "Дейли мейл".

Над един на осем родители твърди, че първата дума на детето им е "таблет", като заменя типичните "мама" или "тати", показва британско изследване. 81 на сто от родителите заявили, че детето им е чупило техни устройства, като ги изпускало или ги хвърляло.

Общо 3614 възрастни участвали в изследването, поръчано от компанията Тек21, през юли тази година. Най-опасната зона за повреда на таблета е семейната кола, като 45 на сто от родителите заявили, че инциденти ставали при качването или слизането от превозното средство.

Изследването установило още, че 25 на сто от участниците са чупили екрана на таблета си поне веднъж миналата година. Той се използва най-много във всекидневната и в кухнята. 40% от родителите позволявали на децата си да използват таблет поне един час на ден, но при седем на сто употребата нараснала на три до четири часа дневно.

Макар че повечето таблети се използват от деца, ходещи на училище, 12% от родителите признали, че са позволявали на невръстните си деца на две години или по-малко да играят с устройството.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама