Чети с мен, доведи приятел!


Чети с мен, доведи приятел!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Детският кът "Бисерче вълшебно" отваря врати на 28.09.2014 г., неделя, в Борисовата градина (при Слончето) между 10:00 и 16:00 часа.

Посветен на единствената българска награда за детски книги, в която гласуват децата, в него читателите и слушателите на възраст от 0 до 16 години ще се срещнат с модерната детско-юношеска литература и ще чуят откъси от познати и непознати за тях книги. Специални четци ще пренесат децата в света на приключенията, а ученици от художествената гимназия ще насърчат всички желаещи да разкажат своите любими книги в рисунки.

В кът "Бисерче вълшебно" малки и големи ще могат да се срещнат с някои от любимите детски писатели като дядо Пънч, Юлка, Любомир Николов, Петя Кокудева и други, за да научат от тях как се измислят приказните истории. Неиздавани досега откъси от хитови поредици ще грабнат вниманието на книжните фенове. Желаещите да се насладят на книжния ден, ще могат да се включат в играта "книжен развален телефон“, обещаваща много смях и забавления. Всички деца, решили да споделят с присъстващите своите любими книги, ще могат да го направят – отново в кът "Бисерче вълшебно".

"Чети с мен, доведи приятел!" – чрез мотото на кампанията организаторите на кът "Бисерче вълшебно“ призовават всички родители да доведат децата си във вълшебния свят на модерната, забавна и интересна детско-юношеска литература и да ги направят част от инициативата в подкрепа на грамотността.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама