Безплатен детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии


Безплатен детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако все още се чудите къде да заведете детето си на 24 май, Денят на българската просвета и култура, ние имаме интересно предложение. Става въпрос за първото издание на iCreate. Детският фестивал за наука, изкуство и високи технологии ще се състои на 24 май в сградата на Vivacom Art Hall и Eleven в гр. София – ул.Гурко 4.

Ако вашето дете е между 5-14 години, може да посетите някое от ателиетата, които ще бъдат напълно безплатни.

Тези, които се регистрират преди това в страницата на iCreate (kidamom.com/icreate), ще получат и подарък по време на събитието.

iCreate e насочен към детската аудитория и е така замислен като начало на платформа за припознаване на таланти и насочване интересите на децата от най-ранната им възраст. По идея и покана на Ксениум медия и Арт академия за деца Монев модератори ще бъдат хора, поели риска да работят за реализацията на своите мечти като вдъхновяващ пример за децата. Това са учени от БАН, преподаватели от водещи училища като Англо-Американското училище в София, артисти и предприемачи от фондове за стартиращи идеи в бизнеса. Важен акцент в програмата е възможността за среща и обмяна на добри идеи между училищата. Платформата е отворена и достъпна за всички социални групи, а в партньорство с учебните заведения ще бъде стимулиран процес на обмен и комуникация между българските и чуждоезичните училища, които ще споделят успешните си модели на преподаване.

Ателиетата ще са целодневни и ще се повтарят от 10.30 до 15.30 ч. Повече за програмата на iCreate може да се види в страницата на събитието, а желаещите да получат подарък на място за спомен от събитието, трябва да се регистрират предварително.

 

Могат ли деца да управляват дронове? Какво е космическа храна? Как се прави плодова батерия? Може ли 3D принтерът да замести скулпторите? Как компютърът замества цял оркестър? Тези и много други интересни теми сме подготвили за всички любознателни малки, големи и още по-големи деца.

И тъй като е важно родителите да прекарват време със своите деца, организаторите обещават, че ателиетата ще бъдат интересни и за малки, и за големи и ще им позволят да творят заедно.

Заяви своята регистрация още сега на kidamom.com/icreate.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама