10 особености на интровертите


 10 особености на интровертите
Снимка: iStock/Guliver

Не мога да ви кажа колко пъти околните са приемали моята интровертност за нещо друго. Например, за хладност, грубост, невежество или отдалеченост. Аз зная защо. Интровертността не винаги е различима. Повечето ми приятели са екстраверти. Всички те са невероятни живи и активни хора. Когато съм с тях, ми е трудно да седя и да ги слушам, те ме заразяват с енергията си и заприличвам на тях. Но в останалото време, ако ме видите – веднага ще разберете, че съм интроверт. Това пише блогърът Томас Кюглер и привежда 10 особености на интровертите пред изданието psychologies.ru.

1. Ние непрекъснато наблюдаваме

Докато ни гледате как си седим тихо мислите ни блуждаят на хиляди километри оттук. Успяваме да планираме следващата си седмица, че и по-напред, да се усмихнем на спомен и да отбележим, че човекът от дясно ни наблюдава повече от минута.

2. Имаме нечовешка интуиция

Това е и добре и зле едновременно. Почти всеки интроверт може веднага да усети ако нещо не върви, както трябва. Още от прага усещаме атмосферата в стаята и разположението на силите. Лошата част е, че дори да грешим, ние продължаваме да смятаме, че сме прави, защото интуицията ни рядко ни е подвеждала.

3. Ненавиждаме малките светски беседи с празни приказки

Това е много скучно. Аз искам да се добера до смисъла. Искам да говоря с вас за целия свят, за това, което ви вдъхновява, как сте преживели тежките моменти в живота ви.

4. Анализираме и обмисляме буквално всичко

Наистина – всичко. Не е възможно нещо да се случи, просто така от само себе си и да няма смисъл. Ние трябва да анализираме това по 500 различни начина, защото мозъкът и интуицията ни непрекъснато ни подсказват, че на този свят има още нещо, освен това, което виждаме.

5. Ние сме като Супермен, но лесно се разстройваме

Най-простото определение на интроверта е човек, който зарежда батериите си, когато остава сам. Всяко събиране с хора е истинско изпитание за нас. Ние лесно се възбуждаме и уморяваме, защото реагираме на всичко, което ни заобикаля.

6. Не можем да обясним всичко така добре, както бихме искали

Не мога да ви кажа колко пъти съм усещал, че не мога да обясня всичко, така както го виждам. На лист мога да опиша цялата буря от емоции, но в момента не съм в състояние да подбера точните думи, за да подкрепя гледната си точка. Ако това се случи, то моментът вече е отминал.

7. Често не успяваме да изплуваме от мислите си

Непрекъснато се премествам между слоевете и пластовете на различни мисли и когато ми зададете въпрос аз трябва да изляза от там и да го осмисля и него.

8. Много е лесно да ни наранят

Това не означава, че винаги съм тъжен, но ако някой реши приятелски да ме „сдъвче“ или да обърне към мен критичния си поглед, реагирам на това пет пъти по-силно, отколкото бихте го направили вие.

9. Когато сме ви допуснали до себе си ще направим всичко за вас

Имам няколко приятели и не ни е нужно много време, за да се видим и да общуваме. Много ги обичам всичките и като един истински интроверт нямам време да поддържам отношения с 4000 души във Facebook.

10. Когато казваме нещо ние имаме предвид точно това

Нямаме намерение да обещаваме, ако не сте сигурни, че няма да може да го изпълним. Щом сме решили да подхванем темата, това са обмислени думи и те тежат на мястото си. За това може да разчитате на нас.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама